Vier aanhoudingen bij verkeerscontrole in het noorden

Regio - Bij een grootschalige verkeerscontrole in Noord- Nederland zijn vrijdagavond vier aanhoudingen verricht. Twee bestuurders waren in het bezit van verdovende middelen, één automobilist zat met drank op achter het stuur en een bestuurder reed zonder rijbewijs.

Ook inde de politie ruim zesduizend euro aan openstaande boetes. Een bestuurder die 1200 euro aan boetes had openstaan, kon deze niet direct betalen. Zijn voertuig werd buiten gebruik gesteld.

Belasting

De belastingdienst inde ruim tienduizend euro aan belastingschulden en nam twee voertuigen in beslag. Zestien bestuurders kregen een proces-verbaal omdat hun voertuig niet gekeurd of verzekerd was.

Controles

De verkeerscontroles vonden plaats op de A6 bij Lemmer, de A32 bij Heerenveen, de A7 bij Bolsward, Groningen en Bad Nieuweschans en de A28 bij Hoogeveen en Meppel. De controles waren gericht op verschillende vormen van criminaliteit in de drie noordelijke provincies en het grensgebied met Duitsland.

Partijen

Aan de actie deden naast de politie Noord-Nederland, Midden-Nederland en de Landelijke Eenheid ook de Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst en de Duitse Politie mee.