Nieuw: Filmweek voor jongeren in de Biotoop

HAREN - Altijd al willen leren hoe je filmpjes maakt? Inclusief script, draaiboek, opname, montage en verspreiding (bijv. via YouTube). Wil je weten hoe je een scène met acteurs kan voorbereiden en opnemen, een reportage maken of muziekclipje in elkaar zetten? Kom dan naar de Filmweek van 23 t/m/ 27 juli tijdens de BioTOPvakantie in de Biotoop in Haren.

Het hele proces van idee tot en met online verspreiden komt aan bod. Je leert je eigen film te maken, met ruimte om te experimenteren. Vaktheorie wordt door professionals uitgelegd aan de hand van eigen werk, waarna je in kleine groepjes aan de slag gaat. Er is een mooi programma voor je samengesteld. Onderwerpen die behandeld worden zijn: cameratechniek, licht, geluid (muziek en effecten), montage, interviewtechniek, presenteren en regisseren. Het terrein van de Biotoop van Haren is een prachtige filmlocatie! Je vind er kunstenaars, ateliers, muziek- en filmstudio’s, kassen, mysterieuze kelders, theaterzalen en veel natuur rond de gebouwen.

Er is slechts plaats voor 12 jongeren in de leeftijd van 14-18 jaar uit Groningen en Drenthe.

De kosten voor de Filmweek bedragen 375 euro inclusief maaltijden en begeleiding door 2 specialisten + gastdocenten (soms is vergoeding door Stichting Leergeld mogelijk, zie www.leergeld.nl).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Margriet van den Eijnden via mgmeijndeloos@gmail.com of 06–51227396. Voor vragen en overleg kan men contact opnemen met Margriet van den Eijnden.

Margriet is opgeleid als theater- en filmmaker en was 13 jaar werkzaam als scriptschrijver/ regisseur van educatieve tv-programma’s en bedrijfsfilms. Ze volgt de Master Kunsteducatie bij de Hanze Hogeschool, organiseert kunstprojecten en geeft cursussen ‘acteren & presenteren voor de camera’.

Zie ook www.biotopvakantie.nl