Column UUT Noordlaren | Tia Ebbinge

Feesttenten

In de zomerperiode zie je de grote tenten her en der verrijzen, er worden dan weer veel feesten gehouden! Zo werd eind mei de feesttent tussen Onnen en Noordlaren in het weiland weer opgebouwd en iedereen wist dat ‘Toeterpop’ in aantocht was. De band “Vangrail’ stond op het programma en ik vermaakte mij deze avond met stevige muziek en binnen no time was de vloer vol dansende mensen. Op zich was de feesttent op dit festival van een redelijk kaliber, maar het kan nog extremer zoals afgelopen weekend bij het Bluesfestival in Grolloo. Daar was op het terrein de grootste festivaltent van Europa was neergezet!

Ook in Noordlaren vindt binnenkort een festival plaats. Over twee weken wordt namelijk het 10e dorpsfeest nieuwe stijl gehouden. Wat uiteraard niet zal ontbreken op het dorpsfestival is de feesttent achter de Rieshoek, alwaar ik vrijdag de 22e ga genieten van DJ Jack en op zaterdagavond staat topband Pappa di Grazzi & DJ Jeroen op het programma. Tijden veranderen, zo ook het Dorpsfeest. Het is nu een feest door het dorp en voor het dorp. De naam is ook gewijzigd in ‘Dorpsfestival Noordlaren”. De Stichting Festiviteiten Noordlaren zet zich in om van alles te organiseren. Wij dorpsbewoners vullen het zelf verder in. Goed voor de saamhorigheid en je ziet je mede-dorpsbewoners uit andere straten ook weerd eens!

Dit jaar heeft iedere straat een activiteit georganiseerd waar je aan kan deelnemen. Mijn straat is nog volop bezig met het schilderen en legt de laatste hand aan onze prachtige banen. De andere straten hebben ook verrassende activiteiten waaronder een fotospeurtocht en een spellenparcours.

Dat wij Noordlaarders elkaar veelvuldig in en rond de feesttent zullen treffen staat vast!

De Noordlarense Tia Ebbinge verzorgt om de week de rubriek UUT Noordlaren