Biotape project gestart

HAREN - Het crowdfunding initiatief ‘de Biotape’ is maandag 28 mei gestart. Het Biotape project brengt de verschillende muzikale makers en muziekpioniers van de Biotoop Haren, de grootste culturele broedplaats van Noord Nederland, bij elkaar om de Biotape te maken.

Uniek Biotoopgeluid

Het eindresultaat van dit project, een zeer gelimiteerde en genummerde uitgave op vinyl met een uniek Biotoopgeluid, kun je nu vooruitbestellen op www.voordekunst.nl! In de eerste week is al bijna vijftien procent van het benodigde bedrag bij elkaar gehaald. Eén september is de deadline van de campagne, maar muziekliefhebbers die een exemplaar van de Biotape willen bemachtigen kunnen beter niet te lang wachten: de Biotape is een uniek product met een oplage van tweehonderdvijftig exemplaren dubbel vinyl.

Crowdfunding campagne

Om dit bijzondere project te financieren is een crowdfunding campagne gestart. Er is een bedrag van € 6700,- nodig om de Biotape te maken. Maar, met dit bedrag wordt de Biotape niet zomaar maar een mixtape maar een dubbel vinyl. Het Vinyl wordt hoogwaardig geperst door Deepgrooves, gevestigd in Leeuwarden. De Biotape wordt verder helemaal opgenomen en geproduceerd op de Biotoop.

13 muzikale acts

Biotoopartiesten Vikings in Tibet, Model Depose, Phole, Rum en Skunk, Drico, Kenshon, Jasper Staal, Jelger Staal, Marcel Davids, Tjibz, deToon, Jupiter Junes en Garnituur gaan de komende maanden nummers opnemen voor de Biotape. De hoes en een speciaal Biotape magazine (Zine) wordt gezeefdrukt door Laureen Langkamp, die ook is gevestigd op de Biotoop en het ontwerp van de hoes is in handen van Biotoop kunstenaar Wouter Nijland, die ook vijf platen met de hand gaat beschilderen.

Biotape project

Het project de Biotape wil met dit project een bijzondere en eenmalige samenwerking realiseren tussen de verschillende makers van de Biotoop, én tegelijkertijd een tastbaar document maken van de muzikale Biotoop. Op de Biotoop wonen en werken veel creatieve ondernemers, kunstenaars en innovatieve makers. Ook de muziekbranche bruist tussen de muren van het oude universiteitscomplex, je vindt er onder andere studio’s, dj’s, producers en bands. Zoveel muzikale energie onder één dak is uniek, vinden de organisator Riemer ten Brink en de artiesten van het Biotape project. “Of de Biotoop na 2020 nog blijft bestaan, is nog onzeker. Maar met de Biotape, blijft de muzikale vibe van de Biotoop in ieder geval bewaard”, aldus Riemer.

Het hele project is te volgen op www.voordekunst.nl, hier vindt je ook alle informatie, de laatste cijfers én heel veel leuke tegenprestaties.