Ensemble Cuerdas met flamenco, jazz, bossa in Museum Vosbergen

PATERSWOLDE - Op zaterdag 6 januari om 20:15 uur speelt het Ensemble Cuerdas: Don Hofstee, gitaar en viool, Pascal Binneweg, gitaar en Bert van Erk, contrabas in Museum Vosbergen in Eelde. Ze tokkelen, plukken, roffelen en strijken de snaren. Flamenco, Tango, Braziliaanse Bossa en Jazz zijn de inspiratiebronnen. Het programma vermeldt traditionele prachtstukken en nieuw eigen werk.

Pascal (Pascalito) Binneweg is al van kinds af aan bevlogen door de gitaar. Hij nam op jonge leeftijd gitaarles en studeerde bij onder andere John Fillmore en Eric Vaarzon Morel, maar ook bij de jazzgitaristen Han Sonneveldt en Winfred Buma.

Don Hofstee is sinds jaar en dag actief in vele zigeuner- en jazz ensembles als: Het Vestibule Ensemble, Mirasol, Romanesca, Zazouswing, Het drie sterren trio, Tsigani en Cuerdas.

Bert van Erk studeert van 1966 tot 1970 klassiek gitaar aan het Conservatorium van het Muzieklyceum in Amsterdam. Van Erk maakte deel uit van internationaal gezelschap MEV (Musica Elettronica Viva di Roma), en was docent gitaar aan de Muziek-School in Amsterdam-Noord.