Aanhouding Kuipers geen complete verrassing

EMMEN -   No Surrender-baas Henk Kuipers (53) uit Emmen had al eerder gehoord dat de politie en justitie hem voor Kerstmis wilde oppakken. Dat zegt zijn advocaat Roy van der Wal tegen het Dagblad van het Noorden.

Kuipers is vanmorgen vroeg door een arrestatieteam van vijftien man gearresteerd in zijn woning in Emmen. Hij wordt verdacht van zware mishandeling en afpersing. De advocaat zegt dat het moment van de aanhouding voor Kuipers onverwacht kwam. ,,Maar het kwam niet als een complete verassing. Politiebronnen hadden al duidelijk laten doorschermen dat ze hem met de kerst binnen wilden hebben.”

Zwijgrecht

De voorman van motorclub No Surrender zit in beperkingen. Dat betekent dat hij inhoudelijk niets mag zeggen. Kuipers wordt op het politiebureau in Assen verhoord. De verwachting is dat de Emmenaar zich beroept op zijn zwijgrecht totdat zijn en advocaat en hij inzage krijgen in het de bewijsstukken. De woning van Kuipers wordt momenteel doorzocht. Ook een woning in Sneek en een pand in Drachten worden door de politie onderzocht.