Kerstmis in de Protestantse gemeente Noordlaren Glimmen

NOORDLAREN/GLIMMEN - De Protestantse gemeente Noordlaren Glimmen houdt met Kerstmis diverse diensten. Iedereen is van harte welkom in deze diensten. Na afloop van de diensten is er gelegenheid om bij een kop koffie of thee met elkaar kennis te maken en na te praten.

Zondag 24 december, 10.00 uur Trefpuntkerk Glimmen Klein kerstoratorium van Huub Oosterhuis/Antoine Oomen Voorganger: ds. Ari Troost Zondag 24 december, 22.00 uur, Bartholomeuskerk, Noordlaren Kerstavond Voorganger ds. Anja Kosterman Zondag 25 december, 10.00 uur Trefpuntkerk, Glimmen Kerstmis Voorganger ds. Anja Kosterman

Toelichting bij de diensten

Klein kerstoratorium Huub Oosterhuis/Antoine Oomen In de dienst van 24 december 10 uur zal in de kerk van Glimmen tijdens de dienst het klein kerstoratorium geschreven door Huub Oosterhuis en gecomponeerd door Antoine Oomen worden uitgevoerd. In dit kerstoratorium zal behalve koor- en solozang ook een rol zijn weggelegd voor de zingende gemeente. De cantorij van de kerk van Noordlaren/Glimmen zal met eigen solisten het kerstoratorium uitvoeren. Cantor is Chris van Bruggen Voorganger in deze dienst is ds. Ari Troost. Kerstavonddienst in de Bartholomeuskerk in Noordlaren Op 24 december om 22.00 uur zal in de Bartholomeuskerk in Noordlaren een feestelijke kerstavonddienst gehouden worden. We zingen bekende kerstliederen en horen het verhaal van de geboorte van het Christuskind in de nacht. Voorganger is de eigen predikant ds. Anja Kosterman. Het orgel wordt bespeeld door Jan-Arjen Mondria. Kerstmorgendienst in de kerk van Glimmen Op kerstmorgen 25 december 10 uur zal in de kerk van Glimmen een feestelijke kerstmorgendienst worden gehouden. Voorganger in deze dienst is de eigen predikant ds. Anja Kosterman. In deze dienst zal de cantorij haar medewerking verleden die voor deze gelegenheid onder leiding staat van Anneke van der Heide. Pianist is Chris van Bruggen. Er is een kans aanwezig dat het orgel ook weer te horen zal zijn. De orgelbouwer probeert in ieder geval de restauratie van een gedeelte van het orgel gereed te hebben. In deze dienst worden zowel oude als nieuwe kerstliederen gezongen.