NOVO kunstenaars exposeren

HAREN - NOVO kunstenaars Rolanda ten Cate en Natasja Hiehle uit Haren exposeren in de Hortus en in het in NOVO Torenlaan in Haren. Zij vertellen graag over hun werk en ambities.

Bij Hortus Kunst maken 14 kunstenaars “outsiders art”. Outsiders art is een verzamelnaam voor authentieke kunstwerken, gemaakt door bijzonder artistieke talenten die, zonder een vooropleiding in de kunst, in staat zijn tot creatieve expressie. Deze kunstenaars zijn wars van alle conventies en werken vanuit bezieling. Zij vallen buiten de kaders van het reguliere kunstcircuit en hebben een zeer persoonlijke verbeeldingskracht. De kunstwerken kunnen adembenemend zijn. De emoties en gevoelens waarmee het werk tot stand is gekomen maken dat je als toeschouwer meegezogen wordt in de wereld van de maker. Rolanda ten Cate en Natasja Hiehle showen met veel plezier hun kunstwerken.

Over Rolanda

Rolanda voelt zich echt thuis in de op creatief vlak. Ze houdt naast tekenen ook van acteren, ze zit op toneel. Ook zingt ze bij het koor van NOVO. "Daar word ik blij van, muziek is mijn passie", zegt Rolanda enthousiast. "We zingen Nederlandse liedjes, zoals 'Bij de molen'." Op donderdag werkt ze bij Novo Kunst in de Plantage van de Hortus. Haar werk is vaak heel kleurrijk en sterk omlijnd. De kaders, die ze zichzelf oplegt, vormen de basis van haar kunst. Haar tekenwerk is te zien als een kapstok van grafische vormen en figuratieve elementen waarbinnen ze met haar verassend kleurgebruik haar kunst verder gestalte geeft. Het resultaat is een kleurenexplosie en een wereld waarin je kunt blijven kijken en ontdekken. Haar inspiratie haalt Rolanda uit zichzelf waarbij ze abstract kan werken maar ook bloemen, mensen, een stilleven, beren of iets dat ze op TV heeft gezien als inspiratiebron neemt. Ze heeft een voorkeur voor het werken met stiften op papier. Rolanda is nu bezig met een mandala, ze heeft een passer bij een loting gewonnen die ze daar graag voor gebruikt.

Over Natasja

Natasja is bezig met een eigen productielijn op te zetten. Ze beschildert klompen en heeft al een setje klompen verkocht. Ze showt een paar mooie proefexemplaren met heldere groene kleuren. "Ik ben nu bezig een paar goede ontwerpen te bedenken, zodat ik de klompen van de productielijn hetzelfde schilder". Het zijn klompen om op te hangen of neer te zetten. Ze zijn niet om te dragen. Natasja houdt ook van muziek vertelt ze, ze kan accordeon spelen. Natasja werkt op woensdag en donderdag bij Novo Kunst in de Plantage van de Hortus. Ook werk ze twee dagen bij de Dilgt. Haar werk kenmerkt zich door de details die ze aanbrengt en het verrassende kleurgebruik. Natasja laat zich inspireren door natuurverschijnselen, mensen en dieren. Haar werk is heel divers; ze probeert regelmatig verschillende technieken uit en experimenteert graag. Momenteel werkt ze aan een helder blauwe 'Avatar'. Het werk dat u met de expositie kunt zien zijn tekeningen met stift, collages van eigen werk en acrylverf op papier.

Exposities

De exposities van de twee vrouwen wisselen elkaar af. Rolanda ten Cate exposeert t/m 4 januari 2018 bij de receptie en in de hal van de Hortus met ingelijst werk op papier. Daarna exposeert zij haar werk in de locatie NOVO Torenlaan aan de Torenlaan 1-2 in Haren. Natasja Hiehle exposeert tot en met eind december haar werk in NOVO Torenlaan. Daarna exposeert zij haar werk bij de receptie en in de hal van de Hortus. Alle werken zijn te koop. Bij interesse kunt u tijdens werkdagen (9.00 uur – 16.00 uur) contact opnemen met Hortus Kunst via 06 53826385. Bezoekers van de Hortus kunnen een kijkje nemen in de Plantage, daar staat in het horecagedeelte een grote kast met allerlei kunstwerken van de NOVO kunstenaars die te koop zijn. Wilt u het atelier bezoeken? Dan kunt u een afspraak maken met een van de begeleiders via 06 53826385. Kirsten van der Weide