Lions Club Groningen-Haren kookt voor Jarige Job

HAREN - Lions Club Groningen-Haren (LCGH) toverde op zaterdag 25 november Paviljoen Sassenhein in Haren om tot een waar pop-up restaurant en hield daar een geheel verzorgd fundraisingdiner voor Stichting Jarige Job. De club kookte voor tachtig gasten en haalde daarmee 4.600 euro op. Daarmee kan Jarige Job ruim 130 kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving trakteren op een leuke dag.

Onder professionele begeleiding van chef-kok Zwanet Brouwer van Beijk Catering zorgde de club voor een geheel verzorgd 4-gangendiner. De 25 leden bereidden alles tot in de puntjes voor en stonden die avond zelf in de keuken, draaiden de bardiensten, vormden de afwasploeg en de bediening. “We kijken terug op een hele geslaagde avond die we samen met vele sponsoren hebben kunnen organiseren. LCGH is een jonge Lionsclub die sinds de zomer van 2016 officieel is gecharterd. Dit was ons eerste grote fundraisingsactiviteit. Gezien het succes denken we eraan er een jaarlijks terugkerende gebeurtenis van te maken”, aldus Gabrielle Dijkman, voorzitter LCGH.

Maatschappelijke bijdrage

Het maatschappelijke doel waarvoor de serviceclub zich heeft ingezet is Stichting Jarige Job. Jarige Job trakteert kinderen. Jarige Job geeft geen geld, maar een verjaardagbox met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.