Surprisemarkt in de Biotoop

HAREN - In de Biotoop kunt u zondagmiddag 3 december terecht voor een spetterende Surprisemiddag. Van 13:00 tot 17:00 uur zijn er ruim 25 kunstenaars van buiten en binnen de Biotoop in de weer met een creatieve en verrassende ideeën en materialen. U kunt er unieke en betaalbare cadeautjes uitzoeken of cadeaus, gedichten en surprises maken met hulp van kunstenaars.

Betaalbare cadeaus die je niet zomaar in de winkels vindt omdat ze uniek zijn, omdat je ze zelf maakt in verschillende workshops van kunstenaars. Zoals bijzondere kaarsen, een prachtig boekje, een plastic kunsttas met strijkbout, halsketting van vilt, keramiek, een kerstengel en andere kerstversieringen. Misschien geef je liever iets dat minder tastbaar is? Geef dan iemand een droom cadeau! De droomfabriek van Yotka Kroeze en Sylvia Dragstra draait volle toeren. Er is een grote knutseltafel waar je surprises kunt maken en Rachel Raetzer en andere dichters komen om je zo nodig te helpen met je sinterklaasgedichten. Er zijn kramen met kunstcadeaus, houten (gebruiks)voorwerpen, kleding en accessoires, zeep, boeken en sieraden uit de ateliers. Er is ook veel ‘zo-goed-als-nieuw’ spul en speelgoed voor een heel klein prijsje. Je mag iets kopen of een eigen cadeautje meenemen (heel en schoon) en dat ruilen tegen iets anders.

Betaalbaar, creatief en met elkaar

Dit idee voor een creatieve en goedkope Surprisemarkt ontstond vanuit de gedachte dat die gezellige decembermaand voor mensen met geldzorgen extra veel stress oplevert. We hebben gemeente Haren gevraagd bij te dragen in een decemberactiviteit waarbij mensen niet alleen iets extra's krijgen, maar ook in de gelegenheid zijn om zelf iets moois te maken en geven. Dat heeft geresulteerd in een bijdrage voor een flinke groep kinderen en jongeren in Haren. En de rest doen we met elkaar door ieders enthousiaste vrijwillige bijdrage. Initiatief en organisatie door Atelier Alette de Groot, in samenwerking met teamleden van de BioTOPvakantieweken. Tijdens de Surprise-markt is er mogelijkheid om alvast in te schrijven voor het vervolg op deze succesvolle vakantieweek, in juli-augustus 2018. Aan Surprise! werken o.a. mee: Alette de Groot, Yotka Kroeze, Laureen Langkamp, Sam van Rhijn, Emmy Morren, Nathalie van Bergen, Hantzen Stevenson, Iris Visser, Anke Schlecht, Marco Wiegers, Stefanie Tatzik, Margreet Venema, Stefanie Welvering, Margriet de Boer, Rike Swalve, Suzanne Pasteuning, Riemer ten Brink, Ina Jeuring, Margriet van den Eijnden, Jobbe Holtes, Rachel Raetzer, Sylvia Dragtstra. 3 december Surprisemarkt, Vleugel F van de Biotoop, Kerklaan 30 Haren. Entree: 2 euro inclusief 1 consumptie.