Muziek-documentaire PAMIETAMY over een joodse overlevende

HAREN - Harener Anne van Slageren, eigenaar van Andere Vertoningen, komt na de première op het Noordelijk Filmfestival twee weken geleden, met de muziek-documentaire PAMIETAMY op NPO 2 en Omrop Fryslân.

In deze coproductie van Stichting Beeldlijn Groningen en Fryslân DOK wordt het fanfareorkest van Grijpskerk gevolgd. In voorbereiding op het Wereld Muziek Concours laat het orkest een op de documentairefilm Shoah (1985) geïnspireerd muziekstuk componeren. Geleidelijk aan worden componist, dirigent en leden van het orkest gegrepen door het onderliggende verhaal van een van de weinige Joodse overlevenden van het vernietigingskamp Chelmno in Polen: Simon Srebnik. De muziek vertelt een verhaal dat groter is dan ze kunnen bevatten: de onbegrijpelijke vernietiging van de Joden. Bekijk hier de trailer van PAMIETAMY PAMIETAMY, WIJ HERINNEREN Regie: Anne van Slageren. https://www.youtube.com/watch?v=miuNMVOVIv0&feature=youtu.be

Televisie-uitzendingen

Zaterdag 25 november om 15.30 uur op NPO 2 (ondertiteld) Zondag 26 november om 13.00 uur op NPO 2 (ondertiteld) Zondag 26 november vanaf 17.00 uur elk uur op Omrop Fryslân.