Groninger Debatwedstrijd voor jongeren

GRONINGEN - Samen met Stichting Groninger Politiek Jongeren Kontact (GPJK), de Studenten Organisatie Groningen (SOG) en Kalliope nodigen Provinciale Staten van Groningen scholieren, studenten en andere geïnteresseerde jongeren uit voor de Groninger Debatwedstrijd. Op donderdagavond 23 november kunnen zij debatteren over provinciale en landelijke thema’s in de Statenzaal van het provinciehuis. Dit onder toeziend oog van een jury bestaande uit Statenleden en professionele debaters. De Staten zien de debatwedstrijd als een leuke en laagdrempelige manier om jongeren kennis te laten maken met de provinciale politiek.

Groninger Debatwedstrijd voor jongeren

De Groninger Debatwedstrijd geeft jonge mensen uit Stad en Ommeland de gelegenheid om te zien met welke thema's provinciale politici zich bezighouden en te ervaren hoe het er aan toegaat in de politiek. Dit gebeurt in de Statenzaal, waar al meer dan 400 jaar debat wordt gevoerd. Via Facebook www.facebook.com/events/291211488065157/ en Twitter kunnen geïnteresseerde jongeren zich aanmelden om mee te doen aan het debat (individueel of als team) of als toeschouwer aanwezig te zijn. Deelname is gratis. Om 19.30 uur gaan de deuren van het provinciehuis (Martinikerkhof 12) open en om 23.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten met Statenleden en de persoon achter de naam op het stembiljet beter te leren kennen. De debatwedstrijd richt zich in het bijzonder op jonge inwoners in onze provincie van alle opleidingsniveaus die nog niet actief zijn bij een politieke jongerenorganisatie.

Campagne 'Kies voor Groningen'

Provinciale Staten van Groningen vinden het belangrijk om meer mensen te interesseren voor de provinciale politiek en het inwoners makkelijker te maken om in contact te komen met hun volksvertegenwoordigers. Daarom zijn de Staten begin 2016 de campagne 'Kies voor Groningen' gestart. De campagne is gericht op alle inwoners van de provincie Groningen.