Tussenstand actie Maartenscollege

HAREN - Afgelopen vrijdag 10 november hield het Maartenscollege in Haren een actie om geld in te zamelen voor schoon drinkwater in Zimbabwe. Bijna 500 leerlingen liepen van Haren naar Glimmen. In Glimmen tapten zij water en dat ging op het hoofd mee terug naar het plein in Haren. De dag werd afgesloten met een Fair Table; de stamtafel met een missie, verantwoord voedsel en een goed verhaal. De opbrengst van de sponsorloop en de Fair Table is rond de 6500 euro

Namens ‘Join the Pipe’ gaan in februari 20 leerlingen uit de bovenbouw naar Zimbabwe. Join the Pipe is een organisatie die voor duurzaam kraanwater hier gaat en voor waterpompen in o.a. Afrika. In de strijd tegen de plastic soep geven de leerlingen voorlichting op scholen in Zimbabwe, ruimen ze samen het plastic op en in ruil daarvoor krijgen kinderen in Zimbabwe een drinkfles.

Fair Table

Voor een heerlijke Syrische maaltijd zorgde Birgit Flug van ‘Kok aan Huis’ en het goede verhaal kwam van Martijn Hendriks van Earthwater. Dagelijks sterven 6000 mensen, meestal kinderen, aan de gevolgen van vuil drinkwater. Aan ziektes die makkelijk te voorkomen zijn. We kunnen van alles, de wereld van schoon drinkwater voorzien in principe ook, maar we hebben er blijkbaar geen economisch belang bij. Earthwater neemt haar verantwoordelijkheid en doneert 100% van hun nettowinst aan waterprojecten in ontwikkelingslanden. Dit jaar bereikten zij hun mijlpaal van een miljoen euro. Met 188 gasten was de Fair Table een zeer sfeervol gebeuren.

Financiële bijdrage

Het Maartenscollege organiseert nog een tweetal feesten en streeft naar een totaalbedrag van 10.000 euro. Van dit bedrag kunnen, in samenwerking met Join the Pipe, vier waterpompen gerealiseerd worden. Wilt u ook een financiële bijdrage leveren? Dat kan via rekeningnummer NL49ABNA0412389746 t.n.v. Both Sides Now. Both Sides Now is onderdeel van het Maartenscollege en doet de organisatie en begeleiding van de uitwisseling.