2500 euro voor Mercy Ships tijdens Zuidlaardermarkt

ZUIDLAREN - Maar liefst 2500 euro hebben de drie kerken, de Laar,- Dorps- en Magnuskerk, voor Mercy Ships opgehaald tijdens de Zuidlaardermarkt. Een geweldig resultaat! Hierdoor kan Mercy Ships veel méér levensreddende operaties uitvoeren.

De vele bezoekers van de Zuidlaardermarkt genoten van heerlijke snert, koffie, thee en andere versnaperingen in verenigingsgebouw de Zijbeuk van de Dorpskerk. Met dank aan vele vrijwilligers werd zo het bedrag van 2500 euro opgehaald. Mercy Ships gebruikt deze gift om de allerarmsten in Afrika gratis medische hulp te geven. In navolging van Jezus Christus brengt Mercy Ships hoop en genezing door operaties en (tandarts)behandelingen. Omdat ieder mens kostbaar is. Momenteel ligt het ziekenhuisschip, de Africa Mercy, in Kameroen.

Levens veranderen

Elk jaar sterven 17 miljoen mensen omdat ze geen medische hulp krijgen. Mercy Ships helpt bij de meest voorkomende ziekten en kwalen. Je kunt daarbij denken aan een gespleten lip, tumor, staar, fistel, misvormde benen, opgezwollen schildklieren, brandwonden, blindedarmontsteking of ontstoken kaak. Een operatie geeft kinderen en volwassenen een nieuw gezicht, kinderen de mogelijkheid om zelf te lopen, mannen en vrouwen de kans om weer zelf hun brood te verdienen en… mensen hun glimlach terug omdat ze hoop hebben. Een operatie verandert levens! Ook geeft Mercy Ships trainingen aan de lokale bevolking om kennis over te dragen. Iedereen aan boord is vrijwilliger, van machinist tot chirurg, van schoonmaker tot kapitein, van kok tot tandartsassistente.

Vrij om te ademhalen

Eén van de patiënten was de 63-jarige Adiza. Het gezwel in haar hals, van ruim twee kilo, drukte Adiza’s luchtpijp van achteren en van opzij dicht. Zij kon nauwelijks ademen of praten. Een urgente behandeling was noodzakelijk. Hoewel ze dat best eng vond, bezocht Adiza de arts van Mercy Ships en werd ze aan boord van de Africa Mercy geopereerd. Een dag na de operatie, waarbij het gezwel was verwijderd, sliep Adiza diep en ontspannen. Dat was lang geleden! Een paar dagen later ging ze huiswaarts. De verandering was verbijsterend. Dochter Suzanne: ‘Onze familie en vrienden konden hun ogen niet geloven! Ze kan nu weer ademhalen. Ze voelt een enorme verlichting. Ze kan weer van een maaltijd genieten en tot rust komen; iets wat ze 40 jaar niet kon. We zijn allemaal blij, want ze is zo gelukkig!’

Interesse om mee te gaan?

Naast Adiza zijn, sinds de oprichting van Mercy Ships in 1978, zo’n 2,5 miljoen mensen geholpen. En dankzij al de bezoekers van de Zuidlaardermarkt die een versnapering hebben gekocht, kan Mercy Ships nog eens vele mensen voorzien van gratis medische hulp. Meer weten? Of geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te gaan? Ga naar www.mercyships.nl.