Start bouwwerkzaamheden appartementen Nieuw Erasmusheem

HAREN - Op het terrein van voormalig verpleeghuis Erasmusheem, aan de rand van Haren, worden 50 nieuwe huurappartementen gerealiseerd voor 55-plussers door Woonzorg Nederland. De bouwwerkzaamheden starten in november 2017 en de appartementen zullen naar verwachting in het najaar van 2018 worden opgeleverd. Nieuw Erasmusheem belooft een plek te worden waar ouderen graag samen zelfstandig wonen met een gezellige ontmoetingsruimte óók voor de wijkbewoners.

Duurzaam gebouw(d)

Het gebouw van het voormalige verpleeghuis wordt behouden en verbouwd naar zelfstandige appartementen voor 55 plussers. Er worden 50 appartementen gerealiseerd waarvan 44 2-kamer appartementen en 6 3-kamer appartementen. De appartementen zijn levensloopbestendig en energieneutraal. Door verschillende maatregelen waaronder extra isolatie en zonnepanelen krijgt het gebouw energielabel A.

Veilig, zelfstandig én gezellig

Een plek waar de bewoners veilig, zelfstandig en betaalbaar kunnen wonen! Dat staat centraal voor Woonzorg Nederland. Het gebouw heeft een eigen ingang voor bewoners, een lift en drempelvrije appartementen. In het gebouw is een gezellige ontmoetingsruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar activiteiten plaatsvinden.

Samen zelfstandig

“Wij hechten veel belang aan de ontmoetingsruimte” zegt Sonja Gildemacher van Woonzorg Nederland. “Meer en meer wordt van mensen verwacht dat zij zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Velen willen dat ook, maar dan wel samen zelfstandig wonen. Ruimte voor ontmoeting en sociale contacten zijn dan belangrijk. Dat kan hier volop in Nieuw Erasmusheem. Wij willen daarin echter nog een stapje verder gaan en de ontmoetingsruimte ook ter beschikking stellen aan de bewoners uit de wijk. Zo dragen wij bij aan een zorgzame wijk.”

Waar staat Woonzorg Nederland voor?

Woonzorg Nederland staat voor zelfstandig wonen in een betaalbare, veilige en toegankelijke woning met ruimte voor ontmoeting: samen zelfstandig wonen. Deze belofte willen zij aan al onze bewoners doen, ook de bewoners in verzorgings- en verpleeghuizen. Samen met hun partners in wonen, zorg en dienstverlening willen zij deze belofte waar maken en seniorenhuisvesting in Nederland naar een hoger plan brengen. Zij streven naar persoonlijke aandacht en samenwerking in een lokaal zorg- en dienstennetwerk.