Dorpskerkconcert van klassiek gitaarduo

HAREN - In de Dorpskerk in Haren geven op 26 november de beroemde gitariste Sabrina Vlaskalic en het gelauwerde talent Jorrit Douwes een klassiek gitaarconcert. Het gitaarduo voert Spaanse, Braziliaanse en Cubaanse composities uit, prachtige oude en verrassende nieuwe muziek van F. Tárrega, M.de Falla, I. Albeniz, L. Brouwer en A. José.

Sabrina Vlaskalic

De Servische Sabrina Vlaskalic (*1989) is een veel geroemde klassieke gitariste en wordt ook wel de “nieuwe Ida Presti” genoemd. Als uitvoerend musicus heeft ze inmiddels een gerespecteerde plek in de wereld verworven. Ze geeft concerten en treedt op in gitaarfestivals door heel Europa, Azië en Latijns America. Ze won tientallen excellentieprijzen op festivals voor haar vertolkingen van Bach, Klassiek, Spaans en hedendaags repertoire. In het voorjaar van 2014 voerde ze in Groningen de première van het werk ‘Two African Studies’ uit van componist K. De Vries voor Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix. Sabrina begon als 7-jarige met gitaarlessen. Ze studeerde aan de Faculteit Muziek van de University of the Arts van Belgrado en rondde haar studie in de gitaarklas van prof. Srdjan Tosic af met de hoogste onderscheiding. Ze vervolgde haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in De Haag bij de gerenommeerde gitaardocent Zoran Dukic en volgde masterclasses bij de meest eminente gitaristen. Sabrina ontving diverse beurzen, onder meer de prestigieuze Huygens Beurs van het Ministerie van OCW, en had talloze radio- en tv-optredens in Europa. Sabrina is sinds 2012 hoofdvakdocent klassiek gitaar aan het Prins Claus Conservatorium.

Jorrit Douwes

Jorrit Douwes (*1989) heeft als klassieke gitarist gestudeerd aan het Artez Conservatorium te Enschede, waar hij les kreeg van Ulrich Steier. Ook heeft hij verschillende masterclasses gehad van o.a. Carlo Marchione, Alvaro Pierri, David Russel, Thomas Offerman, David Martinez, Alberto Mesirca, Frank Bungarten. Hij is actief als docent, concertgitarist en geeft met het ensemble La Belle Exentrique regelmatig concerten. Zijn masteropleiding volgde hij bij Sabrina Vlaskalic. Jorrit begon op zijn 6e met gitaarlessen bij Wim Merlijn. Zijn grote passie is de Spaanse gitaar muziek. Daar heeft hij zich dan ook in gespecialiseerd. Hij was finalist op het Twents Gitaarfestival waar hij de 3e prijs won. Sinds 2013 is Jorrit lid van het bestuur van het Twents Gitaar Festival, een internationaal gitaar festival dat sinds 2006 elk jaar met hemelvaart in Enschede plaats vindt. Jorrit is lid van het NJGO (Nederlands jeugd gitaar orkest) onder leiding van Peter Constant. Het gitaarorkest van Nederland bestaat uit een 20-tal aanstormende talenten tussen de 16 en 30 jaar. Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten zijn vanaf 14 dagen vóór het concert verkrijgbaar in de voorverkoop bij Boekhandel Boomker in Haren en op de dag zelf aan de Kerk. De toegangsprijs voor volwassenen is € 15,00 en voor kinderen/scholieren/studenten € 7.50. De concerten worden georganiseerd door de Stichting Dorpskerkconcerten Haren, in samenwerking met de Culturele Raad Haren en zijn mogelijk dankzij steun van de Gemeente Haren, Dorpsfonds Haren, het Roode- of Burgerweeshuis te Groningen,Stichting Emmaplein Foundation, Rabobank Groningen ondersteunt de huur van de vleugel evenals de Firma H.P. Steenhuis te Glimmen. Nadere info: 050.534 67 67