Landschappelijke geluidskunst in de Biotoop in Haren

HAREN - Kunstenaar Ingeborg Entrop brengt op zondag 19 november brengt haar geluidswerk I – II – III – IV ten gehore in de Rode Zaal van de Biotoop in Haren.

Het geluidswerk I – II – III – IV bestaat geheel uit opnames die gedurende een jaar zijn gemaakt in het hedendaagse cultuurlandschap dat is gelegen tussen Bedum, Ten Boer en Groningen. Deze geluidsopnames zijn verwerkt tot vier composities, voor elk seizoen één. De vier delen zijn samengesteld aan de hand van de beroemdste jaargetijden uit de Westerse muziekgeschiedenis, Le quattro stagioni van Antonio Vivaldi.

Concert

Het concert op 19 november is ter gelegenheid van het uitkomen van het geluidswerk op CD. Bij deze CD verschijnt een publicatie met twee teksten: één door historisch geograaf Wim Ligtendag, over de ontginningsgeschiedenis van het gebied waarin de geluidsopnames zijn gemaakt, en één door musicoloog Rudolf Rasch, over imitatie van natuurgeluiden in de Westerse muziekgeschiedenis. De CD met bijbehorende publicatie is na het concert verkrijgbaar. Publicaties worden ook los aangeboden. Meer informatie over kunstenaar en het werk vindt u op www.ingeborgentrop.nl of op de Facebook-evenementpagina CD-presentatie I – II – III – IV. Biotoop Kerklaan 30, Haren. De voorstelling begint om 16:00 uur. De zaal is open vanaf 15:30 uur, de toegang is gratis.