Lezing over verwilderen, een natuurlijke manier van tuinieren

ZUIDLAREN - Romke van de Kaa geeft bij Groei & Bloei Zuidlaren en omstreken een lezing over verwilderen, een natuurlijke manier van tuinieren op maandag 20 november.

Over Romke van de Kaa

Romke van de Kaa groeide op in de Bollenstreek en werkte in al zijn schoolvakanties in de bollenschuur en op de bollenvelden. Hij studeerde biologie in Amsterdam maar vertrok voortijdig naar Engeland. Hij vond werk in Wisley Gardens, de tuinen van de Britse Royal Horticultural Society. Vervolgens werkte hij op Great Dixter, als headgardener voor Christopher Lloyd. Daarna vertrok hij naar Ierland, waar hij werkte als headgardener op Lismore Castle, bezit van de Duke and Duchess of Devonshire. Na tien jaar in het buitenland te hebben gewerkt keerde hij terug naar Nederland waar hij een tijd samenwerkte met Piet Oudolf. Later begon hij zijn eigen kwekerij. Hij begon in die tijd steeds meer te schrijven voor kranten en tijdschriften en toen hij ook nog werk vond bij de regionale radio wijdde hij zich steeds meer aan de journalistiek en minder aan het kweken van planten. De kwekerij bestaat nog steeds, maar wordt nu uitgebaat door een vennoot. Romke van de Kaa tuiniert en woont op het landgoed Hof te Dieren, voormalig bezit van stadhouder-koning Willem III. Hij schreef o.a. de volgende boeken: Buiten de Perken, Tuinieren gaat niet over rozen, Geluk is een grasveld, De getemde wildernis, Alles kan wachten en Verwilderen. Regelmatig verschijnen van hem artikelen en columns in dagbladen, Onze Eigen Tuin, Groei & Bloei en De Tuin In Vier Seizoenen. In Duitsland verschijnen zijn artikelen in Der Grüner Anzeiger en in Engeland in Gardens Illustrated. Samen met zijn Vlaamse collega Paul Geerts stelt hij ieder jaar de Tuinscheurkalender samen.

Lezing Verwilderen

In maart 2012 verscheen zijn laatste boek 'Verwilderen', een pleidooi voor een natuurlijker manier van tuinieren. In de lezing die van de Kaa op maandag 20 november a.s. geeft voor Groei & Bloei Zuidlaren e.o. zal deze begenadigde schrijver zijn visie geven, doorspekt met humorvolle anekdotes, prachtige observaties en illustratieve foto’s, over een aanpak in een tijd waarin veel mensen weinig tijd hebben om te tuinieren. Deze lezing is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van Groei & Bloei. Leden betalen € 4,00 entree, niet-leden € 6,50. Hiervoor wordt ook tweemaal een consumptie (koffie/thee) geschonken. Locatie: De Ludinge, Ludinge 4, Zuidlaren. Datum: maandag 20 november 2017 Aanvang 20.00 uur, einde ca. 22.00 uur www.zuidlaren.groei.nl www.romkevandekaa.nl