Spannende thriller over moord en corruptie

HAREN - Op 10 november verschijnt bij Palmslag Het Icoon, het vierde boek van thrillerauteur Peter J.L.M. Bernink, samen met een heruitgave van Valse Hoop. Het Icoon is een thriller over een angstaanjagende transformatie van een luxe woningcomplex tot een hel, waar links en rechts slachtoffers worden gemaakt. Hoofdinspecteur Kuitert schakelt de hulp in van zijn voorganger Popma om de zaak op te lossen. Het boek wordt op vrijdag 10 november gepresenteerd bij Boomker Boeken in Haren, vanaf 19:30 uur.

Over het boek

De familie Zeelen beheert luxe wooncomplexen, waarvan Morgenschittering de grootste is: na de Martinitoren het hoogste gebouw in Groningen. Het megalomane paleis van glas is zeer in trek bij vermogende mensen. Maar voor de bewoners begint hun verblijf in dit iconische gebouw langzaamaan een hel te worden. Een zelfmoord van een van de bewoners wekt de belangstelling van de buitenwereld. En als er daarna nog een dubieus ongeluk plaatsvindt met twee doden, start hoofdinspecteur Kuitert van de Groningse recherche een diepgaand onderzoek. De zaak neemt een onverwachte wending als de gehate voorzitter van de directie, de beeldschone Gina Zeelen wordt vermoord. De dader wordt onder de bewoners gezocht, maar Kuitert tast volledig in het duister. Om tot een oplossing te komen roept hij de hulp in van oud-hoofdinspecteur Popma.

Over de auteur

Peter J.L.M.Bernink (1944) werd geboren in Enschede. Na zijn studie geneeskunde in Amsterdam vertrok hij naar Groningen om te promoveren en cardioloog te worden. Met groot genoegen werkte hij bijna dertig jaar in het Martiniziekenhuis. Vervolgens ging hij aan de slag met het opzetten van een Zelfstandig Behandel Centrum. Inmiddels heeft hij vier thrillers op zijn naam staan: Geen Weg Terug (in 2016 als heruitgave bij Palmslag gepubliceerd), Valse Hoop (2015), Kwade Vrienden (2016) en Het Icoon (2017).