Startsein voor Jeugdcultuurfonds Haren

HAREN - Toneel, dansen, schilderen, muziek maken. Ieder kind is creatief. Maar niet iedereen kan dit betalen. Daarom is het provinciaal Jeugdcultuurfonds Groningen opgericht. Het fonds is in 2015 als eerste succesvol gestart in de stad Groningen. Nu gaat ook de gemeente Haren zich aansluiten. Op woensdagmiddag 8 november a.s. geeft wethouder Verbeek het startsein van het Jeugdcultuurfonds Haren. Na alle officiële handelingen is er een feestelijk optreden van leerlingen van ‘t Clockhuys-CKC.

Het Jeugdcultuurfonds Haren maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een smalle beurs op bijvoorbeeld muziek-, theater- of dansles kunnen. “Het is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen dat ze gelegenheid krijgen zich te kunnen uiten in bijvoorbeeld zang, tekenen, dans of theater. Het vermogen om samen te werken groeit, waardoor kinderen bijvoorbeeld ook beter in staat zijn kleine problemen zelf op te lossen. Door lessen te volgen kunnen ze ook aanhaken bij andere kinderen en krijgen ze nieuwe en positieve ervaringen. Daarnaast is het goed voor hun concentratie, zelfvertrouwen en expressie. Alle reden dus om het Jeugdcultuurfonds te steunen”, aldus wethouder Michiel Verbeek (D66).

Bijdrage van de gemeente Haren

Het Jeugdcultuurfonds is een uitbreiding van het Kindpakket Haren. De gemeente Haren stelt voor de periode 2017 en 2018 een bedrag van € 12.000,- beschikbaar voor het Jeugdcultuurfonds. Naast het Jeugdcultuurfonds zijn onder andere Stichting Leergeld en het Jeugdsportfonds actief in de gemeente Haren. Samen zetten zij zich ervoor in dat alle kinderen in de gemeente Haren mee kunnen doen.

Rabobank

De Rabobank Foundation ondersteunt het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in Haren € 2.500 bij. Zo geeft de Rabobank Foundation ook lokaal invulling aan haar doelstelling om kinderen de gelegenheid te bieden mee te doen in de samenleving.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie vindt u op www.jeugdcultuurfonds.nl. Hier zijn ook alle spelregels te lezen en kan men een aanvraag doen.