Ludieke actie Maartenscollege voor waterpompen

HAREN - Jaarlijks gaat het Maartenscollege samen met een groep leerlingen naar een ontwikkelingsland. Een zeer interessant uitwisselingsprogramma, waarbij de leerlingen zich bezig houden met een lokaal project gericht op onderwijs of gezondheid. Op vrijdag 10 november houdt het Maartenscollege een ludieke actie om geld in te zamelen voor Join the Pipe.

Plastic soep

Namens ‘Join the Pipe’, gaan dit schooljaar 20 leerlingen uit de bovenbouw naar Zimbabwe. In de strijd tegen de plastic soep geven ze voorlichting op scholen in Zimbabwe, ruimen ze samen het plastic op en in ruil daarvoor krijgen kinderen in Zimbabwe een drinkfles. Het Maartenscollege organiseert met haar leerlingen diverse activiteiten om geld in te zamelen om op een aantal scholen in Zimbabwe waterpompen te realiseren.

Sponsoracties

Een waterpomp kost ongeveer 2500 euro. Een mooi streefbedrag om als school bij elkaar te lopen. Gemiddeld lopen kinderen in Zimbabwe per dag 6 kilometer met 6 liter water op hun hoofd. Leerlingen van het Maartenscollege kruipen voor één ochtend in de huid van een kind in Afrika. Zij gaan ook water halen. De start is op het plein in Haren, vervolgens lopen ze richting Glimmen, in het bos tappen ze water en lopen met emmer, teil ... op het hoofd terug naar het plein in Haren. Een wandeling van in totaal 6 kilometer. De dag wordt afgesloten met een Fair Table. Een stamtafel met een missie, verantwoord voedsel en een goed verhaal.

Join the Pipe

17 november sluit het Maartenscollege de actie af met een onder- en bovenbouw feest met als thema: Colorful Africa. Opbrengsten van alle activiteiten gaan naar Join the Pipe, een organisatie die voor duurzaam kraanwater hier gaat en voor waterpompen in o.a. Afrika. Voor iedereen in de wereld schoon drinkwater, dat is hun droom.