Wie helpt mee in het Burgemeester Boeremapark Haren?

HAREN - Door heel Nederland wordt op zaterdag 4 november de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd: de Natuurwerkdag! Vrijwilligers geven het landschap en de groene leefomgeving dan een onderhoudsbeurt. Het Burgemeester Boeremapark in Haren is één van de ruim vierhonderd plekken in Nederland waar de handen uit de mouwen worden gestoken. Duizenden deelnemers leven zich deze dag uit in bos, park, boomgaard of bij vennetjes om onze leefomgeving mooier te maken.

Het Burgemeester Boeremapark is een mooi groen park in Haren met prachtige oude bomen, een grote vijver en een hertenkamp. Het is begin jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd in de Engelse Landschapsstijl. De Stichting Burgemeester Boeremapark bekommert zich sinds 2010 in goede samenwerking met de gemeente om het park en organiseert jaarlijks een aantal dagen om met vrijwilligers in het park aan de slag te gaan. De landelijke Natuurwerkdag is zo’n dag, die in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen wordt georganiseerd.

Werkzaamheden

Tijdens de Natuurwerkdag kunnen verschillende klussen worden gedaan, bijvoorbeeld het verwijderen van opschot en snoeien. Ook kan er blad worden geblazen en aangeharkt en afgewaaide takken en zwerfvuil worden verzameld. Kortom er is weer genoeg te doen in het Boeremapark. De Natuurwerkdag op 4 november start in het Boeremapark om 10.00 uur bij de grote stenen bank met een kopje koffie en verdeling van de klussen. Rond 13.00 uur zal het werk zijn gedaan en wordt er afgesloten met een lekker kop soep en broodjes. Vorig jaar werd tijdens de Natuurwerkdag bij de speurtocht naar zwerfvuil nog een ‘schat’ ontdekt in het park. In de bosjes werd een halfvergaan sierradenkistje gevonden met wat snuisterijen. Wellicht buitgemaakt bij een inbraak en daarna met andere de onbruikbare spullen gedumpt in het park. In 2016 verzamelden zich 36 enthousiaste vrijwilligersbij de ‘Boeremabank’ in het park. Er werd in krap drie uur tijd een ongelofelijke hoeveelheid werk verzet.

Meedoen?

Wilt u dit jaar meehelpen in het Boeremapark? In verband met de catering en gereedschappen kunt u zich aanmelden via boeremapark@gmail.com of via de website van de Natuurwerkdag. Op de website www.boeremapark.nl vindt u ook meer informatie over de Natuurwerkdag in het Boeremapark en de activiteiten van de stichting.