Lokale goede doelen maken kans op donatie

HAREN - Nederlanders kunnen hun lokale stichting of vereniging aanmelden voor de actie ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds. Uit alle inzendingen worden in 52 regio’s vijf goede doelen genomineerd. Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriet en per regio ontvangt het initiatief met de meeste stemmen de hoogste donatie. Nederland telt tal van lokale initiatieven die zich inzetten om mensen vooruit te helpen. Met ‘Help Nederland vooruit’ wil het ING Nederland fonds deze initiatieven een steuntje in de rug geven.

260 lokale initiatieven ontvangen donatie

Tot en met 16 november kunnen alle Nederlanders hun lokale initiatief aanmelden op www.ing.nl/helpnederlandvooruit. Uit alle inzendingen worden in elke regio door de lokale ING kantoren vijf goede doelen genomineerd. Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriete lokale initiatief tijdens de online stemronde die start in januari 2018. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie die varieert van €5.000,- voor het goede doel met de meeste stemmen tot €1.000,- voor de nummer vijf. In totaal ontvangen 260 lokale initiatieven een donatie van het ING Nederland fonds.

Buurtverbeteraars vooruit helpen

Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: “Overal in Nederland zetten lokale verbeteraars zich met waardevolle initiatieven in voor mensen en de maatschappij. Het is geweldig om te zien wat een enorme impact deze projecten hebben en wij helpen ze daar graag bij. De afgelopen jaren hebben we via ‘Help Nederland vooruit’ 660 lokale goede doelen ondersteund. Een daarvan is Stichting Colours, die jonge gezinnen met een ernstig zieke ouder ondersteunt. Dit doen zij met een Regenboogpakket waarin knutselspullen en verwerkingsmateriaal zit. Met de donatie hebben zij het pakket kunnen verbeteren door onder andere echte dagboekjes te kopen waarin kinderen hun verhaal kunnen opschrijven. Hier worden wij heel blij van.”

Over het ING Nederland fonds

Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds ondersteunt initiatieven die Nederland sterker maken. Dit past bij onze ambitie, vooruit helpen. Het ING Nederland fonds vindt het belangrijk te investeren in omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, maar ook om lokale projecten een steuntje in de rug te geven. Dit doet het fonds door middel van donaties, maar ook met het delen van kennis over bijvoorbeeld ondernemen. Alles om de impact te vergroten en daarmee iets te betekenen voor en met Nederland. Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.