Proef de sfeer op een (kanjer) school

HAREN - OBS De Wissel opent op vrijdag 3 november 2017 van 9.30 tot 11.30 uur haar deuren. Bent u zoek naar een goede basisschool voor uw kind (eren)? Kom dan gerust langs. Op de inloopochtend wordt u rondgeleid, terwijl de lessen gewoon doorgaan. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de dagelijkse gang van zaken in de school en in de klas. U kunt praten met leerkrachten, leerlingen en ouders. Zij delen graag hun ervaringen met u en kunnen uw vragen beantwoorden. Ondertussen mag uw kind (als het durft), meespelen met de kleuters en kennismaken met de bouwhoek, leeshoek of huishoek.

OBS De Wissel streeft in eerste instantie naar het geven van kwalitatief goed onderwijs. Wij doen dit in een veilige omgeving waarin kinderen zich vertrouwd voelen en er een optimaal leerklimaat is. De school heeft oog voor het individuele kind, zodat het zijn/haar mogelijkheden kan ontdekken en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen.

Kanjerschool

De school vindt het zeer belangrijk de sociaal emotionele vaardigheden van leerlingen te ontwikkelen. Vaardigheden die ook belangrijk zijn voor een goede doorstroming richting het Voortgezet Onderwijs. OBS De Wissel is niet voor niets een Kanjerschool. Met oefeningen uit de zogenaamde Kanjertraining wordt in elke groep het hele jaar gewerkt aan een goede sfeer in de klas (preventief, anti-pesten). Het belangrijkste doel van de Kanjertraining is dat een kind positief over zichzelf en de ander leert denken. Als gevolg hiervan heeft het kind minder last van sociale stress. Ook op langer termijn is dit effect merkbaar. Het blijkt dat veel kinderen na het volgen van de Kanjertraining zich beter concentreren, meer zelfvertrouwen hebben en betere leerresultaten halen. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd om de Kanjertraining in de klas te geven. Nieuwsgierig geworden? U kunt zich aanmelden via onze website www.obsdewissel.nl maar u kunt ook gewoon binnenlopen. Uiteraard kunt u ook op een ander moment langskomen. U kunt altijd een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Telefoon (050) 5347348 of mail b.beukema@stichtingbaasis.nl.