Natuurwerkdag

HAREN - Op 4 november is het weer Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. In Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen het evenement voor de 17e keer. Samen buiten aan de slag, dat kan op ruim 520 locaties door heel Nederland en zo’n 39. Dat is een record aantal! In Haren wordt er gewerkt in het Burgemeester Boeremapark.

Het is gezond, leuk en gezellig om samen te zagen, te snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Burgemeester Boeremapark

Het Burgemeester Boeremapark is een mooi groen park in Haren met prachtige oude bomen, een grote vijver en een hertenkamp. Het is begin jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd in de Engelse Landschapsstijl. Het park is eigendom van de gemeente en is een gemeentelijk monument. De Stichting Burgemeester Boeremapark bekommert zich sinds 2010 in goede samenwerking met de gemeente om het park en organiseert jaarlijks een aantal dagen om met vrijwilligers in het park aan de slag te gaan. De landelijke Natuurwerkdag is zo’n dag, die in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen wordt georganiseerd.

Klussen

Tijdens de Natuurwerkdag op 4 november 2017 kunnen verschillende klussen worden gedaan, bijvoorbeeld het verwijderen van opschot en snoeien. Ook kan er afgevallen blad worden aangeharkt en afgewaaide takken en zwerfvuil worden verzameld. Kortom er is genoeg te doen. De Natuurwerkdag start in het Boeremapark om 10.00 uur bij de grote stenen bank met een kopje koffie en verdeling van de klussen. Rond 13.00 uur zal het werk zijn gedaan en wordt er afgesloten met een lekker kop soep en broodjes. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider Cor Harms, Boeremapark@gmail.com of 06 28 98 57 67. De Natuurwerkdag op deze locatie wordt verzorgd door Stichting Boeremapark, Gemeente Haren, Landschapsbeheer Groningen.

Je kunt nog meedoen

Iedereen die alleen of met buren, vrienden of familie een dag buiten aan de slag wil, kan zich nog aanmelden via www.natuurwerkdag.nl. Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.