Dorpsconcert met pianisten Paul Komen en Nata Tsvereli

HAREN - Op zondag 22 oktober wordt er weer gestart met de concerten in de Dorpskerk in Haren en wel met een aantrekkelijk programma door de bekende pianisten Paul Komen en zijn partner Nata Tsvereli. Zij geven een pianorecital voor quatre mains dat enthousiast ontvangen is op het Peter de Grote Festival deze zomer. Op het programma staan Fauré, Debussy, Ravel en Poulenc.

Paul Komen

Paul Komen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Wijn en vervolgde zijn opleiding bij György Sandor in New York en bij György Sebok in Bloomington, Indiana. In 1989 maakte hij zijn debuut in de Carnegie Hall te New York en de National Gallery te Washington. Komen maakte vele cd’s met werken van Beethoven, Schumann, Brahms, Skrjabin, Chopin en Schubert. Voor zijn cd met werken van Mompou ontving hij een Edison. Met Nata Tsvereli nam hij een cd op met werken voor twee piano’s van Brahms en Rachmaninov. Sinds 1990 bespeelt Komen behalve de moderne vleugel ook historische instrumenten. Dat leidde tot vele concerten op internationale festivals als de Dresdner Musikfestspiele, het Festival voor Oude Muziek Utrecht en Musiqua Antiqua te Barcelona. Bovendien trad hij als solist op met het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Orchestre des Champs Elysées. Hierbij werkte hij samen met de dirigenten Frans Brüggen en Philippe Herreweghe.

Nata Tsvereli

Nata Tsvereli studeerde aan het Tbilisi State Conservatory in Georgië bij Nodar Gabunia en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn. Ze won eerste prijzen bij de International London Piano Competition en het Internationale Maria Yudina Concours te Sint-Petersburg. In Nederland was ze prijswinnares bij de Dutch Classical Talent Award, waardoor ze een tournee maakte langs alle grote zalen van Nederland. Tsvereli soleerde met het Philharmonisch Orkest van Sint-Petersburg in het Tweede Pianoconcert van Chopin en het Derde Pianoconcert van Rachmaninov. In 2008 verscheen haar debuut-cd met werken van Schumann. Net als Paul Komen is Nata Tsvereli als hoofdvakdocent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. 22 oktober 2017 aanvang 15.30 uur Toegangsprijs: volwassenen € 15,00, kinderen/scholieren/studenten € 7.50 Kaarten verkrijgbaar vanaf 14 dagen vóór het concert in de voorverkoop bij Boekhandel Boomker in Haren: op de dag zelf aan de kerk. De concerten worden georganiseerd door de Stichting Dorpskerkconcerten Haren, in samenwerking met de Culturele Raad Haren en zijn mogelijk dankzij steun van de Gemeente Haren, het Roode- of Burgerweeshuis te Groningen, Stichting Emmaplein Foundation, Rabobank Groningen ondersteunt de huur van de vleugel evenals de Firma H.P. Steenhuis te Glimmen. Nadere info: 050 - 534 67 67.