Veertiende editie G-Toernooi FC Groningen

GLIMMEN - Op woensdag 4 oktober 2017 wordt alweer voor de veertiende keer het G-Toernooi van FC Groningen gehouden bij VV Glimmen op Sportpark De Groenenberg in Glimmen. In een samenwerking tussen FC Groningen in de Maatschappij, FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college zullen er tien teams strijden om de grote bokaal.

Sinds de eerste editie is Egge Knol de organisator van het G-Toernooi. Elk team zal gecoacht en begeleid worden door twee spelers en/of trainers van de eerste selectie van FC Groningen. Deze zullen door middel van een loting worden toegewezen aan de deelnemende teams. Daarnaast worden de teams ondersteund door studenten van het Alfa-college Sport en Bewegen.

De deelnemende verenigingen

De Brug, Drenthina, HS’88, Kids United, Gorecht, ONR, Asser Boys, SJS, NOVO en DVC. Het voetbalfeest vindt net als de afgelopen jaren plaats op de velden van VV Glimmen van Sportpark De Groenenberg. Hier zal Asser Boys zijn best doen om de titel te prolongeren. De opening van het toernooi is om 14.00 uur en de wedstrijden beginnen om 14.30 uur. Iedereen is welkom om de teams te komen aanmoedigen. De finale staat gepland om 16.20 uur.

Menzis Fair Play Cup

Het team dat zich het beste aan de regels houdt tijdens het G-Toernooi wordt door maatschappelijk partner Menzis in het zonnetje gezet en wint de Menzis Fair Play Cup. De grote winnaar van het G-Toernooi mag aan het einde van de dag de FNV-Bouw Bokaal in ontvangst nemen. Ook zorgt FNV-Bouw voor heerlijke gehaktballen ter afsluiting van dit fantastische toernooi.