Het geheim van Marion Kraus

HAREN - De in Haren woonachtige Marion Kraus exposeert met haar foto-expositie "The secret of the Dutch" in Galerie Lichtzone in de Oude Kijk in 't Jatstraat in Groningen.

Wie de foto's van Marion bekijkt wordt in eerste instantie op het verkeerde been gezet, het lijken wel schilderijen! En dat is niet zo vreemd want van huis uit is zij beeldend kunstenaar en heeft haar opleiding gevolgd aan de kunstacademie Minerva in Groningen. De fotografie heeft haar altijd getrokken en is haar met de paplepel ingegeven. Haar vader was een uitstekend amateur fotograaf die zelf zijn foto's ontwikkelde en afdrukte in de doka. De digitale fotografie biedt veel mogelijkheden en juist die technische kant spreekt haar erg aan.

Inspiratie

Een andere grote liefde van Marion is geschiedenis en voor haar stillevens is de 17e eeuw een grote inspiratie. Het is vooral het gevoel voor symboliek en stofuitdrukking die haar aantrekken. Met haar foto's wil ze door middel van moderne techniek die sfeer weergeven. Met een schildersoog worden de composities samengesteld en waar nodig achtergrond en voorwerpen beschilderd. Foto's worden daardoor schilderachtig, geheimzinnig en krijgen een mystieke diepte. Haar expositie "The secret of the Dutch" wordt op zondag 1 oktober om 15.00 uur geopend door drs. Anne Knipping en is t/m 29 oktober te zien in Galerie Lichtzone Groningen in de Oude Kijk in 't Jat straat 36.