Vocaal ensemble Voce Umana viert 10 jarig jubileum

EELDE - Dit jaar viert vocaal ensemble Voce Umana haar 10-jarig bestaan. Dit wordt gevierd met een concert op zaterdag 7 oktober in het Instrumentenmuseum Vosbergen in Eelde. Aan het concert wordt medewerking verleend door gambaconsort ‘Dulce Cor ‘.

Het programma van deze avond wordt gevuld met de prachtige koorwerken die de afgelopen 10 jaar op het programma hebben gestaan. De werken (van o.a. Schütz, Dowland en Gabriëli) bestaan uit zowel rustige als vlotte melodieën, 4- of 5-stemmig uitgevoerd. De vocale werken zullen worden afgewisseld met instrumentale intermezzi door het gambaconsort en ook zal Arian van der Mark een 2-tal werken op het klavecimbel spelen.

Voce Umana

Het vocaal ensemble is opgericht door Arian en Alwina van der Mark. Van der Mark: “toen de wens ontstond om een kwalitatief goed ensemble voor oude muziek op te richten, hebben we een drietal open zangavonden georganiseerd. Dit was in juni 2007. Hiervoor was dusdanig veel belangstelling dat we in september direct konden starten! “ Het ledenaantal van het ensemble is de afgelopen jaren redelijk constant gebleven tussen de 15 tot 18 leden. “Meer dan 19 leden willen we ook niet “, zegt Van der Mark, “want boven de 20 leden zouden we ons een ‘kamerkoor ‘moeten gaan noemen, en wij hebben bewust gekozen voor een kleinere samenstelling “. De geringe samenstelling, het a capella zingen en de polyfonie van de koorwerken, vraagt veel van de individuele zangers en zangeressen. De stukken worden doorgaans thuis ingestudeerd, om het vervolgens op de dinsdagavonden te verweven tot een prachtig, muzikaal geheel. Muziekinstrumentenmuseum Vosbergen is een unieke locatie om dit jubileumconcert te houden. Voce Umana is verheugd om op zo’n historisch rijke locatie het jubileum te mogen vieren. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is het raadzaam om vooraf te reserveren. Dit kan door een mail te sturen naar reserveren@voceumana.nl Datum: Zaterdag 7 oktober 2017 Adres: Vosbergerlaan 35, Eelde Aanvang: 20.00 uur Entree: € 10,- p.p.