Het Repair-café gaat weer open

HAREN -  Voor de eerste keer na de zomerpauze wordt er op zaterdag 30 september het Repair-café gehouden in buurthuis De Mellenshorst in Haren.

Het Repair Café vond altijd plaats in Zorgboerderij de Mikkelhorst, maar deelt nu de ruimte in De Mellenshorst met het inzamelpunt van Kledingbank Maxima. Op zaterdagochtend kunt u hier kleding inbrengen t.b.v. de minima in Stad en Ommeland. Kledingbank Maxima is gevestigd in Sappemeer. Een unieke samenwerking dus van twee organisaties die streven naar het verlengen van het nuttige leven van gebruiksvoorwerpen en kleding t.b.v mens en milieu. Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het desbetreffende vakgebied. Hoewel deze diensten gratis zijn, wordt een donatie op prijs gesteld.

Geef oude laptops een nieuw leven

Op het café bestaat de mogelijkheid om oude laptops in te leveren die niet meer functioneren omdat ze vastgelopen zijn of verouderde operating systems hebben (Windows 98/XP). Deze apparaten kunnen vaak worden voorzien van de gratis Linux operating system die minder geheugen vereist dan de nieuwste Windows versies. Laat ze niet werkeloos in de kast staan want ze kunnen een nuttig tweede leven hebben voor eigen gebruik of voor iemand anders.

Help met voorbereiden!

Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welk apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u deze het beste van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com zodat zij het juiste gereedschap mee kunnen nemen.

Kledingreparatie

Deze maand is het ook weer mogelijk om kleine kledingreparaties uit te voeren met behulp van onze deskundige naaisters. Hoewel succes niet gegarandeerd is blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden. Meedoen als vrijwilliger? Meldt u ter plekke aan of mail naar: repaircafeharen@gmail.com. De organisatie ziet u graag op 30 september in ons nieuw onderkomen, De Mellenshorst , want: WEGGOOIEN? MOOI NIET! Repair-café, De Mellenshorst Waterhuizerweg 36 Haren, van 10:00 -12:30 uur