Mensen laten bewegen

HAREN - In Haren kan er wekelijks worden gesport bij Fit op Muziek. Fit op Muziek wordt u aangeboden door Torion en de lessen worden verzorgd door Dorine van der Ploeg uit Haren. Voor wie is Fit op Muziek?

Dorine: "Fit op muziek is voor dames op leeftijd, het is geen gemengde groep. De jongste in onze groep is 70 de oudste is in de 80.  Vanaf 65+ kunt u deelnemen, maar jongere deelnemers zijn ook van harte welkom. Senioren heren kunnen trouwens terecht bij de conditiegroep Topfit van Tineke van der Veen.

Even voorstellen

Dorine heeft het CIOS in Heerenveen gedaan, na de algemene opleiding van vier jaar heeft zij zich gespecialiseerd in turnen. Na jarenlang in Haren hoofdcoach te zijn geweest bij HSV turnen voor volwassenen is zij het met de komst van haar twee jonge kinderen iets rustiger aan gaan doen en is verder gegaan als coach. Ondertussen werkt ze ook alweer rond de vijf jaar voor Fit op Muziek bij Torion. Daar begon zij als invaller van Tineke, nu heeft zij de dames groep in Haren. Fit op Muziek wordt trouwens ook gegeven in Noordlaren. Dorine werkt ook in de horeca, in Sa Capanna in Haren.

Sporten met je beperkingen

"Als je op leeftijd bent krijg je vaak te maken met beperkingen van verschillende aard. Door ook mijn werkervaring en interesse in de fysiotherapie, waar ik mensen hielp met revalideren, geeft het mij veel voldoening om de deelnemers met hun beperkingen toch lekker te kunnen laten bewegen. Ook is het belangrijk dat zij er veel plezier aan beleven. In mijn lessen houd ik rekening met ieders beperking. De oefeningen pas ik dan aan. Dans, grondoefeningen, baloefeningen, allerlei verschillende trainingsvormen komen aan bod. Er wordt bewogen op muziek. Iedereen kan op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo meedoen. Er is altijd iets wat je wel kan doen, ondanks je beperking. Het sociale aspect is ook belangrijk. Iedereen voelt zich op zijn gemak in de groep. We hebben veel lol met elkaar, soms is het echt lachen en gieren", zegt Dorine.

Spieren onderhouden

Dorine: "Als je ouder wordt gaat je coördinatie achteruit. Hierdoor kan je je evenwicht verliezen en ten val komen. Daarom is het heel belangrijk te blijven sporten als je ouder wordt. Je krijgt meer spierkracht, meer conditie, je wordt meer flexibel en minder stram. Ook heeft het een positief effect op botontkalking."

Sport je mee?

Er is nog ruimte in de groep. Als u interesse heeft kunt u contact opnemen met Natasja Steenbergen van Torion. Dorine: "We trainen 1 keer in de week in Sportcentrum de Scharlakenhof aan de Geerstemaweg in Haren van 10:00 tot 11:00 uur. We zijn net weer na de zomerperiode van start gegaan, maar u kunt gerust instromen. U bent van harte welkom!" Kirsten van der Weide