Lezing Wiecher Huisman

ZUIDLAREN - Groei & Bloei Zuidlaren houdt op maandag 25 september een lezing in De Ludinge in Zuidlaren. Wiecher Huisman verzorgt deze lezing.

Winterharde tuin- en landschappelijke beplantingen

De laatste dertig jaar heeft Wiecher Huisman veel kennis opgebouwd in het gebruik van winterharde tuin- en landschappelijke beplantingen. Bijzondere soorten bomen en heesters en de vormenrijkdom van coniferen zijn het fundament voor een krachtige tuin. Hij heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en verzorgen van bos en schaduwrijke tuinen. Veelvuldig zijn daarbij combinaties van Rododendrons en Azalea’s met succes toegepast. Uit ervaring weet hij ook vele mooie siergrassen en andere solitaire planten op de juiste plek toe te passen.

Bomen in hun natuurlijke omgeving

In zijn lezing neemt Wiecher het publiek mee naar allerhande landschappen waar planten en vooral bomen zich in hun natuurlijke omgeving tonen. De sfeer van deze landschappen laat hij terug komen in de tuinen die hij ontwerpt, die daardoor sfeervol, natuurlijk, onderhoudsvriendelijk en exclusief zijn. Ook heeft hij een arboretum ‘Arcadië’. Dit is geen willekeurige plantenverzameling maar hier staan de planten waar Wiecher graag mee werkt in zijn projecten. Voor meer informatie over Wiecher Huisman zie: www.wiecherhuisman.nl