Jeugdhonk Oosterhaar wordt Mellenshoek

HAREN - De afgelopen weken is er met man en macht, waaronder veel vrijwilligers en actieve jeugd, geklust in het jeugdhonk bij buurthuis de Mellenshorst in Oosterhaar. Het resultaat mag er zijn, de soos heeft een ware metamorfose ondergaan en zal voortaan Mellenshoek gaan heten.

Tevens zal er een andere koers worden gevaren. Het stichtingsbestuur heeft in samenspraak met de gemeente besloten dat er voortaan geen alcohol in de jeugdsoos geschonken wordt en dat er aparte avonden komen voor de diverse leeftijdsgroepen.

12-13- en 14-jarigen

Zo zal vrijdag 15 september om 19.30 uur de deuren voor het eerst opengaan, voor de doelgroep 12-13- en 14-jarigen. Zij kunnen die avond genieten van de muziek, een drankje kopen tegen gereduceerd tarief, en de dansvloer officieel in gebruik nemen. Op vrijdag gaat het jeugdhonk om 23.00 uur dicht.

15- tot 18-jarigen

Op zaterdag 16 september is het de beurt aan de oudere jeugd, 15-18 jaar. Voor hen gaan de deuren open van 21.00-01.00 uur. Ook hier geldt, geen alcohol. De bar en draaitafel wordt door de jeugd zelf bemand, onder toeziend oog van leden van het bestuur en vrijwilligers. Op beide avonden zal DJ Nico uit Haren de muziek verzorgen.

Open Huis

Binnenkort zal er een officiële opening zijn, in de vorm van een open huis. Dan kunnen belangstellenden uit de buurt de nieuwe ruimte met eigen ogen aanschouwen. Overigens kan de ruimte ook gehuurd worden voor andere bijeenkomsten, buiten de vrijdag en zaterdag...want dan is het voorbehouden aan de jeugd!