Inspiratievolle bloemschikdemonstratie

ZUIDLAREN - Groei & Bloei Zuidlaren geeft op donderdag 14 september een bloemschikdemonstratie in Theaterzaal Mozaiek in Zuidlaren. Birgit Davids verzorgt deze bloemschikdemonstratie.

Birgit Davids

Birgit Davids heeft al vanaf de basisschool cursussen bloemschikken gevolgd bij Groei & Bloei. Na de opleiding tot bloemist heeft ze gestudeerd aan de Agrarisch Pedagogische Hogeschool waar ze is opgeleid tot docent bloemschikken. Tegelijkertijd heeft ze zich bekwaamd tot “Erkend Bloemsierkunstenaar”. Daarna voor de klas gestaan op een AOC en les gegeven op een school voor Nederlandse Bloemsierkunst in Japan. Terug in Nederland bloemist en docent en actief in diverse besturen van Groei & Bloei. Sinds 1999 een eigen bedrijf “Plant-Vaardig”, waarvoor ze cursussen, workshops en demonstraties bloemschikken verzorgt, bloemwerk op bestelling maakt en lesboeken en artikelen schrijft.

Variatie

Op 14 september 2017 verzorgt ze voor Groei & Bloei Zuidlaren een inspiratievolle demonstratie bloemschikken. Tijdens het maken van de bloemstukken vertelt ze hoe het wordt gemaakt, welke materialen ze gebruikt en andere achtergronden van het bloemstuk. Ze houdt van diverse stijlen en soorten bloemstukken en laat die variatie dan ook zien: van modern tot klassiek en van natuurlijk tot heel decoratief. Deze avond worden er 10 werkstukken in ongeveer 2 uur tijd gemaakt, met een pauze halverwege. Geprobeerd wordt tijdens de demonstratie variatie qua vorm, stijl, kleur en techniek aan te brengen. Er wordt gewerkt met materialen die passen bij het seizoen maar ook geëxperimenteerd met andere materialen. Een aantal ondergronden van de werkstukken zijn zelfgemaakt, zodat het bloemstuk en de ondergrond perfect bij elkaar passen. Als u inspiratie op wilt doen om zelf een leuk bloemstuk te maken, of gewoon een leuke avond beleven, kom dan kijken! Deze avond vindt plaats in Theaterzaal Mozaiek. Deze vindt U aan de Ludinge 13 te Zuidlaren. Parkeren kunt U op de parkeerterreinen voor het gebouw. De entree is via de hoofdingang. De deuren gaan open om 19.30 uur. Kom tijdig en geniet eerst nog van een consumptie. De werkstukken die Birgit maakt worden aan het eind van de avond verloot. Lootjes worden verkocht in de pauze en kosten € 1,-- per stuk of € 5,-- voor 6 stuks.