Landelijke Open Manegedagen op Hippisch Centrum Eelde

EELDE/PATERSWOLDE - Kom op zondag 17 september met het hele gezin naar de Open Manegedagen op Hippisch Centrum Eelde en stap in de wereld van het paard! De open dag is een prima gelegenheid om de sfeer te komen proeven op Hippisch Centrum Eelde. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Op het programma staan onder andere pony’s borstelen, ponyritjes, een spectaculaire demonstratie van Marten Luiten, de beste ponyruiter van Nederland, een schitterende show vrijheidsdressuur van Elvi Smits met haar Zorro, een kleurwedstrijd, hoefijzerwerpen en nog veel meer. De eigenaren Karlijn en Arjan en het team van vrijwilligers zijn aanwezig om toelichting te geven over het bedrijf, de lessen en de mogelijkheden om op een leuke en veilige manier te leren paardrijden.

Hippisch Centrum Eelde

Bij Hippisch Centrum Eelde staan plezier, veiligheid, leren en respect voor mens en dier centraal. Er wordt altijd met privélessen begonnen en  beginnende ruiters gaan pas in een groepsles wanneer zij tenminste zelfstandig kunnen stappen, draven en galopperen. Naast het rijden wordt ook geleerd hoe je moet omgaan met paarden en pony's. Het poetsen en het zelf opzadelen leer je ook. De manege is gelegen aan de Hooiweg 196d in Paterswolde, aansluitend aan de Onlanden met uitstekende buitenrijmogelijkheden.

Nationale Sportweek

De Open Manegedagen zijn in het laatste weekend van de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF om sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze week openen honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren en worden er sportclinics, toernooien en demonstraties verzorgd.

FNRS en KNHS

Hippisch Centrum Eelde is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Dit betekent dat het bedrijf een kwaliteitskeurmerk en een veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport heeft. Op het ruitersportcentrum wordt les gegeven volgens de ruiteropleiding van de KNHS. De open dag is van 12:00 tot 16:00 uur en gratis toegankelijk voor iedereen. Hippisch Centrum Eelde, Hooiweg 196d, 9765 EM, Eelde-Paterswolde