Eikendag in Hortus botanicus Haren

HAREN - De Hortus staat zondagmiddag 10 september in het teken van ‘De koning van het bos’, de eik! Die dag kunnen bezoekers zich langs de verschillende eiken laten gidsen. Daarnaast zijn er exposities en presentaties van bedrijven en kunstenaars gespecialiseerd in het werken met eikenhout. Tenslotte ontbreekt ook een muzikale ode aan bomen niet.

In de Hortus staan veel verschillende soorten eiken. De meeste mensen kennen wel de zomereik en wintereik. Maar wist u dat in de tuinen ook een dakspaaneik, een moeraseik en wilgenbladeik groeien?

Het programma

13:15 uur Lezing over Eiken door Tom van Weerden Plaats: de bovenzaal van Theehuis Het Kreunen van de Draak in de Chinese tuin 13:45 uur Vrije wandeling of met gidsen langs de eiken Aan het einde van de wandeling: een muzikale ode aan bomen door Folktrio Daphne 14:00 uur Start exposities en demonstraties door Houtstylist Albert Jan Rouwkema, Antiekrestauratie Quercus, Baros Design, Bas Boomverzorging 14:45 uur Tweede rondleiding met gidsen langs de eiken 16:30 uur Afsluiting in de Chinese tuin De reguliere entreeprijs is van toepassing