Fish ‘n Chips op de Herebrug

GRONINGEN - Er is een nieuwe viskar op de Herebrug. Tussen Haren en het stadscentrum staat nu ‘Herebrug Fish ‘n Chips’. Nardo Kuiper uit Blauwestad verkocht eerder vis op verschillende plekken in de provincie en over de grens in Duitsland. Nu heeft hij zijn viskar een vaste plek gegeven. “Mensen vinden het leuk dat hier weer wat staat.”

Visje happen

Nardo bakt heerlijke krokante kibbeling, lekkerbekjes en scholletjes voor een schappelijke prijs. Ook voor haring, gerookte vis, salades, belegde broodjes en een koel drankje kun je bij hem terecht. Hij laat vaak iets proeven. “Een goede reputatie kost tijd om te verdienen, een slechte reputatie heb je in een paar seconden. Zoals je zelf behandeld wil worden, zo behandel ik mijn klanten. Ze denken ook vaak met mij mee. Zo ben ik al vrij snel op het idee gekomen om Fish 'n Chips te verkopen, er was vraag naar friet bij de vis.”

Duurzamer en gezonder

Mensen geven steeds meer de voorkeur aan duurzame producten van lokale oorsprong. Bij Nardo koop je echte vis uit de zee en geen kweekvis. Hij bakt zijn vis in plantaardige olie omdat dit gezonder is. Ondernemen doet hij met een langetermijnvisie en hij wil het milieu zo min mogelijk belasten. Kwaliteit, servicegerichtheid en klantvriendelijkheid staan bij hem hoog in het vaandel.

Herebrug Fish 'n Chips

De viskar kwam er niet zomaar. Nardo is van karakter een echte doener. De kar die hij eerst had heeft hij ingeruild voor een grote bus, die beter past op deze nieuwe locatie. Die heeft hij omgebouwd zodat deze aan de wensen zou voldoen van zijn onderneming. Ook de naam heeft hij aangepast op de locatie. De eerste reacties zijn erg positief. Een klant die in zijn lunchpauze voorbij kwam belde direct zijn collega’s om meerdere porties mee te nemen. “Ik vind het fijn dat ik nu niet zo ver meer hoef te lopen voor een visje,” zei hij. “Het is heel leuk dat er nu weer wat op de Herebrug staat.”

Welkomstactie

Benieuwd geworden naar de vis van Nardo? Iedereen die zijn Facebookpagina ‘liked’ krijgt een lekkerbekje of kibbeling met saus voor €3,50. Deze actie is geldig t/m 30 september 2017. Ga naar www.facebook.com/herebrug Herebrug Fish 'n Chips is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 11.30 tot 18:00 uur.