Ontwapenend debuut van Harense Ciska Beens

HAREN - Het prentenboek Meneer De Wind, geschreven en geïllustreerd door Ciska Beens (ontwerpburo Melk en Suiker) uit Haren, verschijnt op zaterdag 2 september. Het is een grappig en eigenzinnig kinderboek met bijzondere illustraties in een geheel eigen stijl. Meneer De Wind is tot stand gekomen met behulp van Slagboom, het crowdfundingplatform van Uitgeverij Palmslag. Ciska presenteert diezelfde dag om 12:00 haar boek op OBS Brinkschool in Haren.

Over het boek

In Meneer De Wind maakt een klein meisje op verschillende manieren kennis met onze ‘onzichtbare vriend’ de wind. Je ziet hem niet, maar hij is er altijd! Vaak wil hij spelen, vooral met je haar. Soms blijkt hij in je buik te zitten of maakt hij grapjes. Meneer De Wind is een ontwapenend prentenboek voor peuters en kleuters. Elke dag kan auteur en illustrator Ciska Beens zich verwonderen over de manier waarop kinderen de wereld beleven. Inmiddels ruim volwassen – dat ging zomaar vanzelf – beseft ze hoe graag ze dat eigenlijk terug wil. Terwijl ze schrijft en tekent aan Meneer De Wind wordt de wereld voor haar weer één grote speeltuin.

Over de auteur

Ciska Beens (1976) is vrouw, moeder, chaotisch geordend, vrolijk, open, student, dromer en dromenjager met een hand die steeds maar creatieve dingen wil. Na een studie Commerciële Economie en meer dan tien jaar als eigenaar van het succesvolle Ontwerpburo Melk en Suiker vond ze het tijd om eindelijk haar hart te volgen. Dit resulteerde in een voltijd studie Fine Arts aan Academie Minerva in Groningen en het schrijven en illustreren van haar eerste kinderboek Meneer De Wind.