Open les Highland Dancing

ZUIDLAREN - In Noord-Nederland is al jaren een actieve groep Highland dansers. In 2016 zijn zij verder gegaan onder de naam Highlanddancing.nl. Dé mogelijkheid om te starten met het leren van deze intensieve dansvorm. Inmiddels is de groep weer groeiend in ledenaantal, maar nieuwe leden zijn nog steeds erg welkom! Op dinsdag 12 september zal er daarom een open les gehouden worden in de Ludinge in Zuidlaren.

Highland Dancing

De dansvorm is ontstaan in Schotland maar wordt tegenwoordig overal ter wereld gedanst. Oorspronkelijk waren het dansen die door de Schotse clans werden gedanst bij, bijvoorbeeld, een overwinning en was het puur aan de mannen voorbehouden. Inmiddels is het een gemengde sport, maar de dansen zijn wel grotendeels solo. Highland Dancing is een echte combinatie tussen sport en dans. Er wordt gewerkt aan een goede conditie en stevige beenspieren. Je uithoudingsvermogen wordt behoorlijk op de proef gesteld. De passen zijn vanuit Schotland exact omschreven waardoor er ook competities in kunnen plaats vinden. De Schotse dansers kunnen terugkijken op een mooi seizoen, met leuke optredens en workshops op locatie, zoals bij het Rapalje Zomerfolkfestival dit jaar. Ook in het nieuwe seizoen kunnen ze uitkijken naar een aantal leuke optredens. Zo zullen een aantal dansers meedoen met de Music Show Scotland in binnen en buitenland.

Open les

Highlanddancing.nl richt zich op de noordelijke provincies en is daar de enige Highland dancing groep. De lessen en trainingen worden gegeven in M.F.C De Ludinge, Ludinge 4 in Zuidlaren (goed bereikbaar vanuit Groningen C.S). De open les op 12 september begint om 19.00 uur. Voor meer info en aanmelding zie: www.highlandancing.nl of bel 0638908128 of mail: highlanddancing.nl@gmail.com.