Kleding voor Maxima en Dress for Success

HAREN - Na de zomervakantie start op zaterdagmorgen 2 september weer de inzameling van kleding en boeken voor Kledingbank Maxima in Buurthuis de Mellenshorst in Haren. Wekelijks kunt u hier op iedere zaterdagochtend kleding en boeken brengen.

Kledingbank Maxima

Bij Kledingbank Maxima (van minima tot maxima) kunnen mensen met een uitkering en met een laag inkomen tot 110% van de bijstand jaarlijks twee keer uit de zomer- en uit de wintercollectie gratis 12-15 stuks kleding en twee boeken uitkiezen. Bij Maxima in Sappemeer zijn inwoners uit de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren welkom.

Van Haren naar Sappemeer

Vanaf Torion aan de Kerklaan rijdt maandelijks een bus met Harenaars heen en weer naar Sappemeer. Inmiddels zijn er in de provincie al zes Kledingbanken Maxima, namelijk ook in Veendam, Winschoten, Stad, Delfzijl en Winsum. Op 4 september opent de commissaris van de Koning in Groningen, de heer René Paas de gerestylde Maxima en een nieuwe winkel van Dress for Success als shop-in-a-shop bij Maxima.

Dress for Success

Dress for Success is ontstaan in Amerika om mensen te helpen op weg naar een baan en naar economische zelfstandigheid. Dress for Success Hoogezand-Sappemeer wordt de tiende winkel in Nederland, bedoeld voor de hele provincie Groningen. Mensen met een minimuminkomen die een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek hebben kunnen bij Dress for Success gratis een kledingset uitkiezen. De kleding moet passen bij de persoon en bij de baan. De vrijwilligers van Dress for Success zijn getraind in het adviseren bij de keuze van kleding en bij de presentatie voor het gesprek. Levert het sollicitatiegesprek een baan op, dan kan men terug komen en een tweede kledingset uitkiezen. In de eerste helft van dit jaar werd wekelijks veel mooie kleding in De Mellenshorst ingezameld. Alle gevers hartelijk dank! Inzameling kleding en boeken voor Kledingbank Maxima. Buurthuis de Mellenshorst, Waterhuizerweg 36 Haren. Op zaterdagen tussen 10:00 en 12:00 uur.