Updiggin’ speelt op Dennenoord theater & kampeerweekend

ZUIDLAREN -  De muzikale detective Updiggin’ speelt op 9 en 10 september in De Kimme in Zuidlaren. Updiggin’ is daarmee onderdeel van het Dennenoord theater & kampeerweekend. Updiggin’ staat onder de bezielende leiding van artistiek leider Anne van Slageren uit Haren.

Over Updiggin’

Tijdens zijn jeugd in Afrika ziet de blanke jongen Patrick hoe zijn moeder wordt vermoord. Hij wijst een donkere man aan als dader, de vader van zijn schoolvriendin Alice. Alice’ vader wordt ter dood veroordeeld, maar of hij schuldig is, is nog maar de vraag. Eenmaal volwassen heeft Patrick zijn verleden in Afrika diep begraven, totdat Alice hem opeens brieven begint te schrijven… Updiggin’ is een multimediaal theaterspektakel waarin het publiek in anderhalf uur tijd een wereldreis maakt naar Afrika. Met de muzikale begeleiding van de band Solace I Guess wordt het publiek ondergedompeld in een wereld vol rock, jazz en soul, allemaal met een Afrikaans tintje. Een toegankelijke, maar indringende en toch ook blijmoedige voorstelling over (on)gelijkheid en het belang om naar elkaar te luisteren, uitgevoerd een virtuoze combinatie van muziek, zang en spel.

Lokaal voorprogramma bij Updiggin’

Onder leiding van regisseur Margriet van den Eijnden maken cliënten van Lentis samen met inwoners uit Zuidlaren een voorprogramma bij Updiggin’. De voorstelling gaat over het optrekken van muren. Muren die veiligheid bieden, maar je ook kunnen afsluiten en isoleren. De voorstelling nodigt uit om eens over je eigen muur te kijken. Om te ontdekken wat zich daarachter allemaal afspeelt. Een modern sprookje met muziek, zang en filmbeelden over verbinding en uitsluiting.

Kampeerweekend

Beide voorstellingen zijn onderdeel van het Dennenoord theater & kampeerweekend, georganiseerd door Lentis. Bezoekers van de voorstelling zijn vanaf zaterdagmiddag 16.00 welkom om hun tentje te komen opzetten in de prachtige tuin van Dennenoord. Vanaf 17.30 kunnen zij bovendien aanschuiven bij de barbecue en de volgende dag wordt een ontbijtje verzorgd. “De bedoeling van het kampeerweekend is de mensen uit de omgeving kennis te laten maken met Dennenoord, en te laten zien hoe mooi en rustig het hier is”, vertelt Hennie Tuinstra. “Bovendien is dit een goede manier om de cliënten van Lentis in contact te brengen met hun ‘buren’ uit Zuidlaren en andersom.” Aanmelden voor de camping kan tot 1 september 2017 via info@theaterdekimme.nl.

Meer informatie

Actuele informatie over de voorstelling is te vinden via www.solaceiguess.com en via Facebook (www.facebook.com/solaceiguess/). Vera, een van de personages uit de voorstelling, is te volgen op Instagram www.instagram.com/veravanupdiggin.

Reserveren kaarten

Kaartjes zijn te koop via Theater de Kimme: info@theaterdekimme.nl en kosten €8,00 in de voorverkoop en €10,00 aan de deur. Met een ticket heb je toegang tot het kampeerweekend en beide voorstellingen. Voor de barbecue wordt een bijdrage van €7,50 gerekend en voor het ontbijt €3,50. Vermeld in je aanmelding waar je gebruik van wilt maken. Reserveren voor 1 september!