Bezoek De Wachter tijdens Drentse Molendag

ZUIDLAREN - Alle molens in de Provincie Drenthe zijn op zaterdag 26 augustus opengesteld voor het publiek. Zo ook De Wachter in Zuidlaren. Het doel is om het werkend erfgoed, wat een molen is, bij het grote publiek nog eens weer onder de aandacht te brengen.

Trots laten de vrijwilligers Molen De Wachter in al zijn glorie en met al zijn werkende bedrijfsdelen zien. Terecht presenteert Molenmuseum De Wachter zich als Museum De Wachter, want er is immers veel meer te zien, dan alleen de molen.

Wat is er te doen?

Deze dag staat ook in het teken van de jaarlijkse opa en oma dag (ouders zijn natuurlijk ook welkom). Op het Dorpsplein is er voor de kinderen een speciale hoek ingericht. Er kunnen klompbootjes gemaakt worden en er is een teken-, schilder- en knutseltafel. Ook kan worden gehoepeld en er staat zelfs een heuse speurtocht op het programma. In de olieslagerij (molen) is er gelegenheid om vlas- of stropopjes te maken.  Uiteraard is de ambachtelijke bakkerij druk in bedrijf en is de Molenwinkel met het Molencafé de gehele dag open. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Molenmuseum de Wachter : www.dewachter.nl