Hoog Sensitieve kinderen: een gave en opgave

HAREN - Isabelle Hofstra geeft cursussen en lezingen die inzicht geven in de problemen die hoogsensitieve kinderen hebben. Daarmee levert ze een waardevolle bijdrage aan ouders en professionals, hoe daarmee om te gaan. Op woensdag 6 september geeft ze op uitnodiging van Earth Matters een interactieve lezing in De Biotoop over Hoog Sensitieve kinderen, oftewel zeer gevoelige kinderen.

Hofstra verstaat de kunst om onder andere met haar eenvoudige verhalen, een diepe emotionele snaar te raken. Na Jarenlange ervaring in het werken en leven met kinderen, is ze zich in 2015 meer gaan verdiepen in Hoog Sensitiviteit. De vele gevoelige kinderen die ze ontmoet en de ontdekking van zelf erg gevoelig zijn, ligt daaraan ten grondslag. In haar presentatie geeft ze praktische voorbeelden uit haar werk met kinderen en ondersteunt met beeld geeft ze inzicht en praktische handvatten met betrekking tot vragen als: ‘Wat is dat, hoog sensitief zijn?’, ‘Hoe zie ik dat bij mijn kind?’, ‘Hoe ga ik er mee om?’ en ‘Hoe leer ik mijn zeer gevoelige kind er zelf mee om te gaan?’

De lezing begint woensdag 6 september om 20.00 uur in Youniversal Studio van De Biotoop aan de Kerklaan 30 B Zuid. Entree is in de voorverkoop € 12,50, aan de deur zijn plekken - mits nog beschikbaar - € 15,00.