Ontdek de geschiedenis van Groningen

HAREN - Het Harener Weekblad en de Culturele Raad Haren (CRH) brengen wekelijks op deze plek een cultuurtip, want: ‘Cultuur beleef je in Haren!’

Geopark De Hondsrug is een organisatie die in de provincies Drenthe en Groningen actief is en alle aandacht vraagt voor de historische ontwikkeling van die langgerekte heuvelrug tussen Emmen en Groningen. Vooral deze zomer krijgt het Harense gedeelte van de Hondsrug extra aandacht. Er is een ruim 40 kilometer lange fietsroute langs elf Harense Pop-ups. Dat zijn locaties met een eigen historisch verhaal. De Pop-uproute kan dagelijks gereden worden, maar aanstaande zaterdag 19 augustus kunnen de fietsers bij een zevental locaties afstappen en ter plekke informatie te krijgen over wat die plekken nu precies met de Hondsrug en zijn ontstaansgeschiedenis te maken hebben. Bij de Pop-ups die zo’n dag meedoen, hangt ter herkenning de Geopark-vlag ‘Ontdek prehistorisch Groningen’ uit.

De route begint officieel bij het VVV-kantoor aan de voet van de Martinitoren, maar kan ook heel goed bijvoorbeeld bij de Hortus Haren (Kerklaan 34, Haren) of bij het Bezoekerscentrum Klooster Yesse (Essen 7, Haren) gestart worden. Niet alleen bij de Hortus, bij Yesse en de Stadse VVV hangen aanstaande zaterdag de Geopark-vlaggen uit. Ook bij molen De Hoop (Rijksstraatweg 133, Haren), de Harener dorpskerk (Kerkstraat 2, Haren), de ekologische boerderij De Oorsprong (Zuidlaarderweg 61, Noordlaren) en molen De Korenschoof (Zuidlaarderweg 73, Noordlaren) zijn die dag in principe tussen 10.00 en 17.00 uur bemand. De routebeschrijving is op de Pop-up dagen gratis te verkrijgen bij de deelnemers en als pdf te downloaden via www.geoparkdehondsrug.nl (Routes En Safari’s).

Ontdek (Pre)historisch Groningen

Pop-uproute (fietstocht 44 kilometer). Zaterdag 19 augustus, 10.00-17.00 uur

Startpunt VVV Groningen, Grote Markt (of bijvoorbeeld Hortus Haren dan wel Klooster Yesse).

Deelname gratis.

www.geoparkdehondsrug.nl

Facebook: https://www.facebook.com/dehondsruggeopark