Jong talent in Museum Vosbergen

EELDE - Elena Meyer treedt op zaterdag 12 augustus op in Museum Vosbergen in Eelde op  Dit 13-jarige toptalent geeft dan een try-out van een optreden in een concours, ze wordt begeleid door pianist Tomas Kloosterman.

Ze speelt bijzonder uitdagende werken van o.m. Henryk Wieniawski (Polonaise Brilliante op.21), Brahms/Joachim: Hongaarse Dans nr. 5, Mendelssohn (andante uit het vioolconcert).

Elena Johanne Marie Meyer

Elena Johanne Marie Meyer is geboren in 2003 in Duitsland en komt uit een muzikale familie. Haar moeder speelt fluit en haar vader piano. Zij is leerling bij het Johannes-Althusius-Gymnasium in Emden, Ostfriesland. Tien jaar geleden (2007) begon ze met haar vioollessen bij viooldocente Barbara Rehklau aan de Kreismusikschule in Leer en vanaf 2012 met vioollessen bij Romana Porumb. In 2014 werd zij toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Destijds was ze de jongste student ooit toegelaten met de prille leeftijd van 10 jaar. Ook heeft Elena meegespeeld met het Haydn JeugdStrijkorkest (HJSO Groningen. Zij heeft bij het Duitse Jugend Musiziert Concours eerste prijzen gewonnen in 2010 (solo), 2011 (strijkensemble), 2013(solo), 2015 (duo viool en piano), Landeswettbewerb - 2015 (duo viool en piano), 2016 (solo), 2017 (duo), Landeswettbewerb – 2017 (duo). Elena speelt op een viool gebouwd door vioolbouwer Hendrik Woldring te Groningen.

Tomas Kloosterman

Tomas Kloosterman is in 2011 afgestudeerd als pianist aan het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen. Hij behaalde prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours en de Rotterdamse Pianodriedaagse. Hij speelt regelmatig in kamermuziekbezettingen, als solist en begeleidt zangers en koren. Tomas heeft masterclasses piano gehad van o.a. Jan Wijn, Rian de W Tomas Kloosterman is in 2011 afgestudeerd als pianist aan het Prins Claus Conservatorium bij Paul Komen. Hij behaalde prijzen op o.a. het Prinses Christina Concours en de Rotterdamse Pianodriedaagse. Hij speelt regelmatig in kamermuziekbezettingen, als solist en begeleidt zangers en koren. Tomas heeft masterclasses piano gehad van o.a. Jan Wijn, Rian de Waal, Nata Tsvereli, Tamara Poddubnaya, Masha Belooussova en Vladimir Tropp. Hij begeleidde ookaal, Nata Tsvereli, Tamara Poddubnaya, Masha Belooussova en Vladimir Tropp. www.vioolpraktijkgroningen.nl www.romanaporumb.com Aanvang: om 16:00 uur. Toegangsprijs entree museum: € 6,-, inclusief consumptie. Het concert duurt ca. 40 minuten. Bespreken wordt aangeraden. 050-3081292; info@museumvosbergen.nl