Aangepast treinverkeer Groningen-Assen/Veendam/Weener

Haren - In de periode van zondag 6 tot en met zondag 13 augustus voert ProRail voorbereidende werkzaamheden uit voor de Helperzoomtunnel, zie voor meer informatie www.prorail.nl/nieuws/werk-bij-groningen. Tussen Groningen-Assen en tussen Groningen-Veendam/Weener rijden bussen in plaats van treinen.

Gevolgen voor de treinreis van zondag 6 tot en met zondag 13 augustus

Tussen Groningen en Assen worden NS-bussen ingezet. Tussen Groningen en Weener/Leer/Veendam worden Arriva-bussen ingezet. De NS-bussen stoppen niet in Groningen Europapark; van/naar Groningen Europapark rijden Arriva-bussen en Qbuzz lijn 5 via station Groningen De reis van/naar Haren gaat via het OV Transferium langs de A32; tussen het OV Transferium en Haren rijden pendelbussen. De extra reistijd is 15 tot 45 minuten.

Extra reisinformatie

Vanwege de werkzaamheden aan het spoor rijdt Qliner 309 Assen-Groningen van zondag 6 tot en met zondag 13 augustus dagelijks twee keer per uur van ongeveer 6.00 uur ’s ochtends tot middernacht. De vertrektijden hiervan staan op www.qbuzz.nl/gd Geldig vervoerbewijs Reizigers die gebruik maken van vervangend vervoer met een NS- of Arriva-bus, hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. In- en uitchecken kan op het betreffende treinstation, ook als de reis begint of eindigt met een trein-vervangende bus.

Plan uw reis

Plan je reis 10 dagen voor vertrek via de NS-Reisplanner Xtra App, de Arriva app en/of via de website van NS: www.ns.nl en Arriva: www.arriva.nl

Meerdere werkzaamheden aan het spoor

De komende periode wordt er op diverse plekken aan het spoor gewerkt. Van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus wordt er aan het spoor gewerkt rondom station Zwolle en in het weekend van 26 en 27 augustus tussen Zwolle en Meppel. Kijk voor de gevolgen hiervan voor de treinreis op www.ns.nl en op www.vechtdallijnen.nl