Solace I Guess: Updiggin’ komt met een videoclip

HAREN - Solace I Guess: Updiggin’ komt met een videoclip bij het heerlijk zomerse nummer ‘Avoiding the Question’. Vanwege de vrolijke poprock-met-Afrikaans-tintje een perfecte song om van te genieten op een warme zomerdag. Maar voor de liefhebber van een bijzonder verhaal is dit ook een zeer geschikt nummer: zij maakt onderdeel uit van de multimediale muziekvoorstelling Updiggin’ die komend seizoen, najaar 2017, haar tour door Drenthe en Friesland vervolgt.

Poprock met een Afrikaans tintje

Zon, zand en tot de verbeelding sprekende poprock met een Afrikaans tintje. Dat is de nieuwste clip van Updiggin’ bij ‘Avoiding the Question’, met een solo voor de jonge, oorspronkelijk uit Oeganda afkomstige, zanger Louis Bukenya Deo. Samen met Coretta Bosma, Cora Ziengs en Cyril Ako, zingt hij een ‘conflict duet’ met – of beter gezegd tegen – zanger/gitarist Anne van Slageren uit Haren. Dit alles onder onder begeleiding en het toeziend oog van de bandleden Frits Tjio (gitaar), Frits Vogt (bas) en Marieke Zwartsenberg (drums). Samen vormen ze de band Solace I Guess voor de voorstelling Updiggin’.

Avoiding the Question

Het nummer van de clip maakt hiervan onderdeel uit en is één van de muzikale scène's in het verhaal. De zangers zingen hierin elk vanuit een eigen personage hun solo’s en duetten en verzorgen voor elkaar de backing vocals. Het gaat om eigen nummers, speciaal gecomponeerd voor deze voorstelling, die ze samen met de bandleden live op het podium vertolken. Voor het nummer Avoiding the Question, één van de smaakmakers in de voorstelling, werd onlangs deze clip gemaakt, met beelden in het Drentse Drouwenerzand. Versneden met beeld uit de voorstelling van de hand van Marloes Meiborg en collega studenten van de opleiding Minerva in Groningen. https://youtu.be/pHhj0HgnpVs

Het album

Het album vertelt in muziek en zang een verhaal over een voorval dat zich lang geleden in Afrika heeft voorgedaan: als de moeder van de blanke jongen Patrick wordt vermoord, wijst hij een schuldige aan. De (zwarte) man wordt veroordeeld en geëxecuteerd. Maar heeft hij het ook gedaan? En wat zijn de gevolgen geweest voor Alice, het dochtertje, die destijds ook nog maar een kind was? In ‘Avoiding de Question’ wordt de volwassen Patrick geconfronteerd met de gevolgen van zijn beschuldiging. Maar dat probeert hij koste wat kost te vermijden.

Tournee

De mannen en vrouwen van Solace I Guess: Updiggin’ touren sinds augustus 2016 (première op Noorderzon) door Noord Nederland, met enkele uitstapjes naar Den Haag en Amsterdam. Keer op keer weten zij het publiek onder te dompelen in het verhaal met hun heerlijke zomerse, soms blijmoedige en altijd aangrijpende muziek. Op het moment tourt Updiggin’ door Drenthe en Friesland. Komend theaterseizoen zijn ze te zien in Zuidlaren in De Kimme, op 9 en 10 september 2017 als onderdeel van een theater en kampeerweekend bij Dennenoord, Dokkum, Veeningen en Annerveenschekanaal. Bij elke voorstelling wordt bovendien een lokaal programma gemaakt door inwoners uit elke gemeente. Zij maken zelf een multimediale voorstelling met veel zang en muziek, onder leiding van een professionele regisseur. Meer informatie over Updiggin’, tourdata, de muziek, de band, de zangers en over de lokale programma’s die op elke locatie worden gemaakt, is te vinden via www.solaceiguess.com.