MuseumSessies bij Museum De Buitenplaats in Eelde

EELDE - Tijdens het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo zijn er diverse evenementen in Museum De Buitenplaats in Eelde. De Buitenplaats heeft als museum in de gemeente Tynaarlo een bijzondere rol. Zo worden er de komende maanden diverse muzikale MuseumSessies gehouden en zijn er diverse tentoonstellingen.

Tentoonstelling ‘Michael Reynolds – an Englishman abroad’

Tot en met 24 september is bij Museum De Buitenplaats in Eelde de tentoonstelling ‘Michael Reynolds – an Englishman abroad’ te bezichtigen. Reynolds (1933 – 2008) verwierf bekendheid met zijn portretten, maar schilderde ook veel landschappen en stillevens. Hij won vele prijzen en kreeg talloze opdrachten. Vanaf 2000 woonde hij ‘s zomers in Groningen en trok hij in de winter naar het Italiaanse Perugia. Daarnaast is hij de oprichter van de kunsttentoonstelling The Discerning Eye, waar het werk van niet-erkende kunstenaars onder de aandacht werd gebracht. Het werk van Reynolds zelf kenmerkt zich door een licht handschrift en mooi kleurenpalet in een figuratieve beeldtaal, waarin veel aandacht voor stofuitdrukking en gevoel is.

MuseumSessies

Naast de tentoonstelling heeft De Buitenplaats een uitgebreid muzikaal programma opgesteld. Met vijf weken lang iedere vrijdagmiddag een optreden van een singer-songwriter. De concerten zijn gratis toegankelijk en van 15.30 tot 16.15 uur. Deze MuseumSessies worden op 24 augustus afgesloten met een optreden van Ellen Ten Damme. De zangeres, actrice, acrobate, danseres, muzikant, schrijfster en componiste schrijft haar eigen liedjes en speelt viool, piano en gitaar. Ten Damme groeide op in Roden. Museum De Buitenplaats zegt zich bijzonder vereerd te voelen dat het multitalent deze reeks van MuseumSessies afsluit.

Programma

14 juli: I Took Your Name 21 juli: Wessel Klooster 28 juli: Nathan Green 4 augustus: Hannah Schoonbeek 11 augustus: Kris Vesseur 24 augustus: Afsluiting door Ellen ten Damme

Festyvals

Vanaf mei 2017 mag de gemeente Tynaarlo zich de Culturele gemeente van Drenthe noemen. Een jaar lang kan iedereen genieten van allerlei culturele festiviteiten, ook wel FesTYvals genoemd. Het thema is ‘Historie met een knipoog’. De Festyvals vinden dan ook plaats rond een aantal cultuurhistorische kernpunten, zoals het Meisje van Yde, Berend Botje en de Rijksluchtvaartschool in Eelde. Meer informatie is te vinden op de website van het culturele jaar, www.Festyvals.nl of op de Facebookpagina.