Een dag uit het leven van een werkende vrijwilliger

HAREN - In 'Een dag uit het leven van een werkende vrijwilliger', leest u de belevenissen van Christine Weston uit Haren.

Vandaag is het zo’n dag. Zo’n dag die je eigenlijk van tevoren niet zo wilt plannen. Even voorstellen, ik ben Christine Weston-Boersma, Gezondheidszorg Zorg-psycholoog en werkzaam bij Kentalis passend onderwijs om als trajectbegeleider met ouders, kinderen en school te zoeken naar een zo passend mogelijk aanbod vanuit Kentalis voor de kinderen met communicatieve beperkingen (kinderen met een ernstige taalontwikkelingsstoornis of doof of slechthorende kinderen). Daarnaast ben ik vanuit Kentalis-lid van de werkgroep aangaande gehoor en communicatieve beperkingen van net Nederlands Instituut voor Psychologen. En vrijwilliger voor diverse organisaties. Ik loop collecte, ik ben baliemedewerker (en part time notulist) bij zwembad Scharlakenhof en lid van de mediacommissie (Facebookbeheer met name) van voetbalvereniging (vv) Gorecht.

Het begin van mijn dag

Dus ik begon vandaag met, namens vv Gorecht, jarigen feliciteren die lid zijn van de Facebookpagina van vv Gorecht en mijn mails te checken. Na het ontbijt stapte ik om half 8 in de auto om naar Utrecht te rijden, waar ik een vergadering had van onze Werkgroep aangaande gehoor en communicatieve beperkingen in het gebouw van de het Nederlands instituut voor psychologen tot 12:00 uur. Normaal ga ik lekker met de trein, maar in verband met een ingelaste vergadering erna in Zwolle en te krappe tijd ertussenin was dat vandaag niet mogelijk. We bereiden een studiedag voor. 22 september hebben we dag voor al onze leden (psychologen en orthopedagogen die werken met kinderen die communicatieve beperkingen hebben) waarbij ze kennis kunnen opdoen, met elkaar van gedachten kunnen wisselen en kunnen netwerken. Het onderwerp van deze dag is dit jaar: Doelgroep aan het roer en er zullen meerdere ervaringsdeskundigen (iemand die slechthorend is, iemand die een taalontwikkelingsstoornis heeft en ouders van een kind met auditieve neuropathie).

Lunchen achter het stuur

Om 12:00 uur was de vergadering afgelopen en ik checkte mails en belde een collega op weg naar mijn auto. Om 13.00 uur volgde de ingelaste vergadering in Zwolle over een nieuw project binnen Kentalis, waarbij kinderen met gecombineerde problematiek zorg en onderwijs geïntegreerd krijgen aangeboden.

Aanschuiven

Na een druk ritje was ik om half vier weer thuis, waar ik nog op de laatste zaken rondom werk stortte (mails beantwoorden, wat telefoontjes naar scholen doen en een verslag aanpassen). Toen was het alweer tijd om te eten, wat mijn lieve echtgenoot gelukkig had voorbereid, dus ik kon zo aanschuiven. Ook het opruimen erna moest ik aan man en dochter overlaten omdat ik weer naar het zwembad moest.

Op naar het zwembad

Daar waren 19 knappe kinderen aan het afzwemmen (15 voor diploma C en 4 voor zwemcertificaten) en daarna had vrijwilliger en kassacoördinator Rika poffertjes gemaakt voor de afzwemmers en broertjes en zusjes, had ze samen met vrijwilliger en kassaplanner Meini koffie en thee gemaakt en koekjes klaargezet voor de meegekomen ouders, grootouders en andere toeschouwers en deelden we dit samen uit aan de aanwezigen. Ondertussen zette ik samen met de dames voor een van de feestjes, die vanavond in de kinderdisco gehouden werd, in een aparte ruimte tafels en 25 stoelen klaar. Om 19.00 uur was het weer een drukte van belang bij de kassa van de kinderdisco. Gezellig! 90 kinderen kwamen heerlijk genieten op de opzwepende muziek die door de bekende dj Nico die vanavond kwam draaien in het zwembad. Ondertussen werd er druk op de grote opblaasbare zwembad in het bad gespeeld en natuurlijk ook ernaast, omheen en in de andere baden. De vrijwillige toezichthouders die er allemaal waren keken zorgvuldig toe en zorgden, samen met hoofdtoezichthouder/badjuf Iris weer voor een veilige en leuke avond voor de aanwezige kinderen.

De voetjes omhoog

Toen de laatste kinderen uit het zwembad waren, het geld geteld, alle snoep in de voorraadkast gezet, de voordeur op slot gedaan en de balie netjes opgeruimd, kon ik naar huis en mijn voeten omhoog doen. Ik moet eerlijk bekennen dat na de intensieve (maar leuke en zinvolle) vergaderingen, na het lange opletten in het verkeer (veel vakantiedrukte, Utrecht had vakantie gekregen deze dag) en na het vele (maar erg gezellige) lawaai in het zwembad erna, wel wat moe was. Maar ik heb leuk werk (zowel betaald als onbetaald) en de vele blije kinderen en de stralende ogen van Elise, die zo’n mooi feest had gehad, maakten het helemaal goed!

Oproep vrijwilligers

Over het zwembad gesproken: Heb je ook zin om vrijwilliger te worden van zwembad Scharlaken, wij zoeken weer een nieuwe collega’s! Als je wel wat kunt doen voor het zwembad zou je dan een mailtje kunnen sturen naar: planning@zwembadscharlakenhof.nl en daarin willen zetten wat je wel zou willen kunnen doen voor ons zwembad (we zoeken bijvoorbeeld zowel kassamedewerkers als toezichthouders). Alvast hartelijk dank! En als ik het toch aan het oproepen ben: bij V.V. Gorecht zoeken we ook vrijwilligers, bijvoorbeeld voor onze mediacommissie (bijhouden van de website), nu onze trouwe vrijwilliger Sandrie, na vele jaren zijn taken neerlegt. Christine Weston