Permacultuurtuin Biotoop zoekt versterking

HAREN - Nicole Dijkstra, Ruben de Haan en Monique Wijn zijn op zoek naar enthousiaste deelnemers voor de permacultuurtuin in de Biotoop. Tegenwoordig beter bekend als "De bramenhof". Vroeger waren zij met zijn zessen om de tuin te onderhouden, momenteel zijn zij nog maar met zijn drieën en dat is te weinig. De tuin is ongeveer 400 m2 groot. Nicole, Ruben en Monique werken op de donderdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur. Na het werken drinken ze samen thee uit de kruidentuin. 

Wat is permacultuur

"Permacultuur is een alternatieve wijze van tuinieren overgewaaid uit Australie in de jaren 70. Perma staat voor permanent. Zo is er het voedselbos waarbij groenten en fruit door elkaar heen worden verbouwd. Voor een groot gedeelte is de permacultuurtuin op het terrein van de Biotoop ook zo. Vaak zijn er meerjarige planten zoals meerjarige groenten en fruit fruit. Op internet staan de vele methoden die gebruikt worden. Onze tuin was eerst een bramenveld. We hebben de bramen drie jaar geleden weggehaald", zegt Nicole.

Werkzaamheden permacultuurtuin

Nicole: "De werkzaamheden bestaan uit onkruid wieden, planten, zaaien, oogsten en meedenken over de tuin. Het is (en vooral was) eenvoudig en gezellig werk. Het is dus echt de bedoeling dat er meer mensen komen helpen", zegt Nicole Dijkstra Als u interesse heeft om deel te nemen aan de permacultuurtuin kunt u contact opnemen met Nicole Dijkstra via nicoledijkstra@live.nl of langskomen op de donderdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Voor meer informatie over de permacultuurtuin en het ontwerp zie: www.daanschone.nl/permacultuurtuin-de-biotoop of bezoek de Facebookpagina. Locatie: Permacultuurtuin De Biotoop, Kerklaan 30 Haren.